CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

02 November 2010

Cerita di sebalik Gunung Lang Part 1

Salam
Salam Sejahtera
Salam 1 Malaysia
Salam Perak Amanjaya
~ ^^Ayu^^ ~

Nota: Hahahaha..ni la nak wat lawak pulak. Ade pulak udah penat2 menulih, boleh x publish entry ni. Nyampah teman ngn diri teman ni.....

Da udah la ye... Layan je la ea.

Menceritakan tentang, Gunung Lang yang penuh misteri!!!
Misteri ke Gunung Lang ni??
Ni la Gunung Lang yg indah dengan Tasik yg airnye kehijauan & Gunung Batu Kapur yg kesemulajadiannye tak terusik!!

Gunung Lang yang terletak hanya lima kilometer dari bandar Ipoh adalah salah satu gunung batu kapur yang banyak terdapat di negeri Perak, Malaysia, khususnya di Lembah Kinta. Gunung Lang telah dijadikan kawasan rekreasi oleh Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dengan kerjasama Kementerian Pelancongan pada tahun 1999. Taman ini dilengkapi dengan tiga buah tasik buatan dari bekas lombong bijih timah. Tasik yang tenang membiru dipenuhi dengan pelbagai ikan air tawar khususnya kelah, lampam, kap, dan tilapia.



Kemisterian Gunung Lang ni x dapatla ayu nak sahkan sbb ayu sendiri x penah nampak ape2 yg misteri kt Gunung Lang ni. Walaupun Misteri Nusantara.....cite kt TV3 2 ye kawan2!!....ade cite yg Gunung Lang ni ade naga yang menunggu.....!!


Tteetttttt!!!!!!!!!!!!!!!!! Naga??? Owhhh...ntahla. Tapi pekerja kt sana cakap mmg ade la nak dengar bunyi itu ini....Tapi deme redhakan aje bunyi2 2. Ye la....kalo dok layan mmg x leh nak koje ler kat c2.

Sebenarnya dulu2 la...sebelum Gunung Lang ni jadi tempat rekreasi ade segolongan Orang berbangse Cina dok menetap kat cni. Tapak rumah diorang masih kelihatan sampai sekarang. Keje deme ni menanam sayur je....Tapi, kalo la ade jelmaan2 kt cni, x takot ke deme dok cni???Musykil kan? Kawasan yang ade kesan2 rumah deme ni pernah dijadikan salah satu pilihan lokasi kakak Dato’ K.....errmmm, Zaiton Mohd Jiwa 2 ler.....beliau sebenarnya nak merakamkan satu filem yg ala-ala seram kt Gunung Lang ni. Hah, cite ni....pekerja Gunung Lang yg bagitau ayu ye. Kalo die tipu....ayu pun tipu la korang!!

~Hahahah....Malangnya shooting x dapat dijalan kan dek kerana sebab yg tidak dpt dipastikan.



Ehhhh......udah panjang lebo rupenye celoteh ayu ni. Hehehe...idak le teman sedo!!~ Yang benonye, ayu bknla nak cite sgt Gunung Lang & kemisteriannye......




Ni nak cite ckitla...cite yang sebenarnye!!~

Bertarikh Pada   : 31hb. Oktober, 2010
Berhari Pada     : Ahad a.k.a Sunday
Berkejadian di  : Gunung Lang yang ayu da wat pendahuluan panjang lebo kat atas td 2!!
Beragenda    : Photoshoot ala-ala xde koje nak wat!!

Berkehadiran oleh :

Orang tue-tue kate jangan amik gambar bertiga!!
Bagi kami bertiga lebih BAIK!!

Hamzah Kumas, Kechik Gilaan serta krew yang pegang kamera sbg CAMERAMAN!!!

Ni la crew-crew yg terlibat untuk Photoshoot ala ala xde koje nak wat...
Dari kiri: Cikgu Ramli, budak2 baru belajo 4 orang.
Dari belakang: Yang berkaca mata di dahi 2 Epoy a.k.a Kechik
Tiga dara pingitan yang kat belakang 2 la kami yang cantik manis!!~Hehehe~

 

Adik ipor yang bongsu.
Ayu suke sgt pic yg ni…Nampak x keseniaan??
  
Camne?Ok x pic2 di atas?Ok kan....walau belum pro mane,tp boleh jugak hasilkan bende cenggini.....Kire Ok la...Promote ckt!!~ Hamzah, sorry ea...curi pic ckit tanpa kebenaran.

Dok tengok2 hasil2 HK ni....nak ke kome tengok orangnye??Nak??

Nah.....tengokla!!~
Pesanan penaja: Telah menjadi suami kepada orang. Harap maklum.
Inilah die....dipersembahkan Hamzah Kumas!!



Ok la..ayu pun x nak celoteh panjang lebo. Juz nak kongsi ngn korang about
~Gunung Lang ~ Hamzah Kumas ~ Picture2 mase photoshoot ari 2~

Dipersembahkan serba sikit picture kami......

Taraaaa.....


Macam amik pic 4 pre-wed kan??Uisshhh....


Kami bertiga!!
Scenery yang sgt cantik..
Pic ni amik b4 ktorg p salin baju utk tema tradisional....


It me with my heel!!
Cikgu Ramli soh je ayu posing2 sambil beliau mengklik2 punat kt kamera 2...
Ketandusan idea & buntu....
So, dis is 1 shoot antara byk2 pose yg ayu wat....


Di sebalik daun2 & pokok2 yg tumbuh di batu kapur Gunung Lang yg tekstur semulajadi masih tesergam indah...
Suke juak pic ni...cantik disebabkan tumbuh2an 2 ye....
Bukan ayu!!~


Gadis desa....
Itu kate HK!!
Antara shoot penghabisan stok.....
Jue....Jue ptt kedepan ckt.Udah x nampak muke mike...


Hahaha...
Sekawan yang happy, eksotik, sexy & bla-bla-bla!!



Puas ati x nengok picture2 yg telah disnap oleh camera2 yang ade??? Pic2 ni banyak yg di snap oleh HK. Masih waiting lagi collection drpd Cikgu Ramli, Cikgu Azizi, Epoy & budak2 tecik....

Nak lagi??Nak???X nak????Xpela.... 


Last 2 pic lagi utk korang tatapi bukan ratapi!!

Nenek kebayan.....
Pegang dahan yang patah sbg protection ye.


Gadis melayu mix & match...
Baju ni sponsor by my wardrobe. Baju lame & kasut lama xceli.
Ayu nak ucap TQSM kpd Pn.Intan sbb pinjamkan brooch 2.

Sekianla pic2 yg nak dikongsi kt cni. Bestkan???Nak join our next photoshoot?????Boleh….nnt request la ye.
Hehehe…..
HK kate nak wt lagi photoshoot pasni. ‘Tema Puteri Gunung Ledang’ pulak. Nak wt kt ayaq kojun (adik sepupu ayu yg comeii 2 pggl air terjun)…..
 Bukti kate2 HK!!Wahh,mne nak cari costume ‘Puteri Gunung Ledang’ ni?Nak kene pinjam kt Datin Seri Tiara la….Siapakah yg akan jd ‘Hang Tuah’???Tunggu & Lihat la our next episode….



Sekian, inilah karangan utk hari ini. Ayu harap dpt share lg pic2 dgn baju tradisional….Tunggu ye korang sume.
'Hari yang berlalu cukup indah utk dikenang. Di abadikan kemas dalam kanvas ingatan'









Ehhh, mane Encik Hamzah Kumas??
Sape Encik Hamzah Kumas???Kenal x? X kenal???Hehehe....Encik Hamzah Kumas la photographer yang offer ayu untuk buat photoshoot. Ehhh, die offer ke ayu yang mintak ea???Alamak...!!~

HK Photographer ni merupakan abang ipar kpd Khairunisa Amalina Mustafa. Baru berjinak2 dalam dunia kesenian photography. Ayu pun baru je bekenal2 dgn beliau....Terus je grab beliau untuk test power beliau. Walau cmne pun...Ayu suke hasil2 tangan beliau & beliau sangat pandai amik pic ala2 potrait!!~ Cantik....betoii.

Meh ayu kongsi ckit hasil2 tangan Encik Hamzah Kumas ni....

Anaknye!!

Adik ipornye!!
 
Anaknye lagi...Comeii kan?

Ouhhh....setakat ni je la ye entry tok kali ni.

Jumpe lagi di entry yang lain.
Mmmmuuahhh, sayang kamu!!!

2 ulasan:

  1. wow!!!bestnyerrr...penuh isi entry kali ni. sukesukesuke! yg best ad pomot sal HK photographer.. good effort kakayu.. page pun dah cantik je...tayah la org edit an lg yerr? cantik sgt..taksub jap tgk page kakayu..tahniah2!!!

    BalasPadam
  2. heheh...sbnrnye nk pomot hasil HK ye.bkn pomot 3 dara pingitan.kg pomot 3 dara tu kene wt form kt cni.heheheeeee....

    ermm,page ni dok kobek sne cni nk dpt 2.tp picture2 x msk lg.....sy nk music jgk.

    BalasPadam

Nuffnangers