CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

13 Disember 2010

Lagu Rock?????

Salam & Salam 1 Malaysia....

Rock kapak berkaitan genre rock yang digunakan di Malaysia. Ia merujuk kepada muzik yang dibawakan oleh kumpulan-kumpulan rock yang wujud di Malaysia pada penghujung 1980-an sehingga kini. Istilah ini biasanya diberikan kepada mereka yang membawakan lagu dalam bahasa Melayu.(ihsan:Wikipedia)

Itulah sikit pendahuluan berkenaan ROCK KAPAK. Aceeehhh, cam nk wt karangan lak. Teringat balik zaman sekolah dulu. Wat karangan bagai nak rak. Mase2 nak amik SPM 2 plak diri ini tengah nak belajo2 ayat2 yang ekstrem. Antara contohnya, mmg da x ingat la!!!Aduiii....Udah tue teman ni ha. Mane nak ingat lg bende yang da nk dekat 10 thn yg lepas....

So, InsyaAllah...andai diberi keizinan waktu. nak berkongsi sebanyak boleh lirik2 lagu artis2 zaman ROCK KAPAK ni ha. Ayu pun baru je melahirkan diri ke dunia bila zaman ni bermula. Oleh itu, mmg la x tau sgt lagu2 ni. Cume bile semakin dewasa di dunia ini......semakin pandai mendengar,setelah itu lah ayu mengetahui tentang lagu2 dari zaman ini. Hehehe....

Antara artis2 zaman ni yang masih berbekas di hati ini:- The Febians, Black Rose, BPR, Junction, Sofea, Teja, Ekamatra & The Lefthanded. Itu je la yang tau. Tapi kesinambungan lagu2 rock ni diteruskan oleh Search, Wings, May, Mega dll lagi.










Dan...sampai sekarang lagu2 ni masih berkumandang di corong2 radio. Malahan ramai yang gemar berkaraoke lagu2 rock zaman 80an, 90an...tangkap leleh beb!!!

Ok....2 je la setakat ni.

Tunngu lirik2nye yer....

Mmmmuuahhh...

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nuffnangers