CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

31 Disember 2010

2010 Kian Melabuhkan Tirainya

Salam, Salam 1 Malaysia, Salam Perak Amanjaya.

2011 semakin dekat dan 2010 akan melabuhkan tirainya dalam beberapa jam lagi.

Dalam tahun 2010 ni tiada apa yang ayu kecapi untuk dibanggakan. Biasela kan. Keje gomen...ape sgt la yang ade untuk dibanggakan.

Alhamdulillah perjalanan sbg seorang kakitangan awam agak ok. Tiada merah dalam punch card. Maknenye memang menepati waktu datang keje la...dulu biase aje merah2 ni. Hehehe...da tekad la x nak ade merah kecuali sst yg x dapat dielakkan. Sasaran kerja yang ditetapkan ok...tercapai sudah. Tapi x tau le ketua Ayu nak bagi berapa markah. Susah nak cakap bab-bab markah ni. Ade orang menilai melalui hati & perasaan. Ade orang menilai dgn akal pikiran. Tepulang pada masing-masing. Apepun, rezeki orang jgn disekat. Esok lusa nasib kite,kite x tau. Kan???

Dalam thn 2010 ni jgk la bbrp tragedi telah berlaku. Redha dgn ketentuan Illahi...

Bermula apabila Ayu ditimpa kemalangan. Sob...sob...huhu..sedey babe. Xcident mase tgh holiday... Patah tulang selangke. X la sakit sgt. Ceittt, mcm kuat sgt la kan Ayu ni. Mmg boleh dibendung la rase sakit 2. Kuat semangat. Cume mmg terasa sakit mase g berubat bomoh patah. Ya Tuhan, Ya Allah...susah nak cakap betapa sakit bagai nak pengsan kot mase Tok 2 tekan tulang ni. Nak bagi masuk ke kedudukan katenye......Huh, menangis Ayu. Mase xcident pun x nangis. Ayu detect sendiri yang Ayu da kepatahan tulang. Orang nak angkat Ayu kua dari kete pun Ayu x bagi. Maklumla bekas ahli St.John. So,mmg tau le ape ptt ape yg x ptt buat. Panggil ambulance dtg...bgn sendiri ye msk ambulance. Hahaha....

Pada hari kejadian jgk adik angkat jatuh & patah kaki. Pastu adik Ayu plk xcident kete kat Ipoh. Selang beberapa minggu Tok Ayu belah ayah telah menghembuskan nafas terakhir. Semoga roh Tok sentiasa ditempatkan di kalangan mereka yang beriman & dicucuri rahmat Illahi. Amin. Ape yang sedih, ayah x sempat nak menatap arwah Tok kali terakhir. Xde rezeki ayah walau die asyik berulang alik Alor Star - Nibong Tebal - Ipoh. Balik Ipoh kejap tgk Ayu n adik yg tggl bedue je kt umah. Pastu terus balik kg nak jage Tok. Kami mmg balik kg mase malam sblm pemergian arwah Tok. Tapi sbb ayah ade keje die ajk kami balik awal & bile sampai kat Taiping, dpt col Tok da xde......Redha lagi dgn ketentuan-Nya.

Tahun 2010 dilalui dgn rutin biase. Tahun ni jgk mula xtive balik keje partime ngn Pakeeza. X tau le sampai bile nak wt partime. Selagi ade rezeki ngn Pakeeza, Ayu teruskan. Kalau da kawen x dapatla nk wt partime lagi. 

Cadang jugak tahun ni nak menamatkan zaman bujang. Tapi xde rezeki lagi. Xde jodoh.. Calon ade kot Tapi x pasti le itu ke jodohnye. Huhu...tggu la next year!!

Owhh, bile bace kisah cintan Cik Elia n Incik Apex nye...berbunga2 hati Ayu. Syoknye kalau melalui detik-detik dalam hati ade taman cinta. Hehehe.

So, impian utk berumah tangga ditunda lagi ke thn depan. Tarikh da ade ye. Tggu orangnye ajo....

Udah le ye bercerita kisah 2010. Kite tinggalkan 2010 sbg kenangan. 2011 menggamit kite. Semoga 2011 menjadikan tahun yang bermakna buat kite semua. Amin.....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

30 Disember 2010

Belog Girlfriend Fahmi Golly Malaysia Tengah Hangat Sangat La Ni

Jam 4.21pm Hari Khamis 30.12.2010.
Belog GF Fahmi da menunjukkan 3595 orang followers. Baru beberapa minit tadi followers Cik Elia 'hanya'3555 orang. tup..tup....pejam sekejap da naik lagi 40 orang. Tunggu jap lagi tambah 5 followers jadi 3600 orang. Tengah malam kang mesti akan mencecah 4000 orang. Huhhh...ini lagi dasyat!!!

Tahniah sweet gurl....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Fenomena Khairul Fahmi Che Mat tapi dia telah disihir oleh Jejari Runcing!!!

Salam, Salam 1 Malaysia, Salam Perak Amanjaya.

Yo...yooo!! Cik Ayu pun nak cite sal Encik Khairul Fahmi ni ke??? Aiiiyoo...kadawaleee!!! Ceit.....

Hahaha...kepada yang x kenal sape Khairul Fahmi ni, mmg sah-sah la korang x tgk bola Piala Suzuki AFF 2010 ni. Gile weiii..!! Malaysia dilanda Tsufahmi..... arrrggghhhh!!!!! Hehehe...

Fahmi ni pemain bola sepak Malaysia. Dia la yang dok jage gawang gol. Perhhh, cengkaman die memang menakjubkan. Cissssssss!!! Ade orang kate 'apsal beria mamat ni tangkap bola cam 2'.... Ceittt, ape le kome ni. Ate klu die x tangkap bola cam 2.....idak ke bola 2 guling-guling masuk gawang gol???? Bila bio bola guling-guling, maka Malaysia akan jadi lauk masak lemak harimau kat Indon 2. Paham???? Aiiyooyo...

Rata-rata manusia skg ni tgh dok sebut-sebut name Fahmi ni. Sian die...mesti asyik tersedak-sedak ye. Cukup-cukupla ye kome sebut name die. Kat FB, kat Twitter....sumenye Fahmi. Dan paling x boleh blah.....Fafau pun dok sebut-sebut nama Fahmi ni. Pagi-pagi dengar name die... Idak ke Ayu pun rase nak sebut-sebut name die???

Kenapa Khairul Fahmi? Kenapa ??

Ntah kan? Kenapa semua orang teruja ni?? Sebab muke die memang mencayorkan ati kome ke??? Sebab memang die main terhebat terbaik dari ladang????

Sabau...

Sabar.....

Kite teruskan aje fenomena ini..... Tapi, perlu diingat!!! Fahmi da jadi milik orang len ye. Da ade yang pegang die kuat-kuat camne die pegang bola kuat-kuat. Tu la ayu cakap Fahmi da disihir. Kenapa disihir??? Sebab GF die punye belog name jejari runcing. Perkataan jejari runcing cam besh je ngn perkataan sihir. Tapi Cik Elia jangan salah paham ea.

Apepun korang berdua memang cute jek bersama. Comel ea korang berdua. Bagai Cup Cake dibelah dua. Yummmy....

Didoakan semoga korang bahagia n cepat-cepat kawen. Amin.

Meh ayu hidangkan kat korang gambar Encik Khairul Fahmi ni atau lebih manje dipanggil Incik Apex oleh awek die.

Sumber: Google la & Belog Cik Elia Short & Sweet.



Pemain Malaysia ye...
Bukan Korea, bukan Jepun, bukan China...


Original made in Malaysia.
Kelantanese!!!


Terhebat, terbagus, terbaik!!!



Cik Elia, amik pic ni ye. Sori.
Ni la Fahmi & GF die....
Sekian, bye-bye.
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Harimau Malaya Membaham Garuda untuk mendapatkan Piala Suzuki AFF 2010!!!

Mengaum-ngaum Harimau-Harimau ini yang diterbangkan khas dari Malaysia untuk membaham si Garuda Di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia.

TAHNIAH!

SYABAS!

CONGRATULATIONS!


Pasukan Bola Sepak Malaysia a.k.a Harimau Malaya telah berjaya membaham si Garuda-Garuda ni & buat pertama kali Piala Suzuki AFF 2010 akan dibawa pulang ke Malaysia. Yeeaaaayyyy!!!


Kami bangga!!!

Semalam tengok bola sorang2 jek kat rumah. Memang berdebar-debar la.... Aduii, jantung usah cakap la. Aksi Ayu memang over la sorang2 tu. Deme tergolek, terbaring...Ayu pun same jugak. Hahaha... 'Over la kamu ni Kak Long' kata-kata adik Ayu. Ciss, kome 2 yang x reti tgk bola. Jgn kecoh oke!!!

Dek kemenangan itu, our beloved Perdana Menteri telah mengumumkan cuti free ari esok (Jumaat 31.12.2010). Terima Kasih....... Save cuti Ayu sehari. Hahahaha....

Da lame kot x dapat cuti-cuti free ni. Bukan senang tau...Opppsss, terima kasih jugak wat skuad bola sepak Malaysia sebab bermain mati-matian. Kalau korang x main betul-betul masa kat Bukit Jalil, idak la teman dapat cuti free.

Bercerita tentang permainan mereka. Memang Ayu lebih suke mase mereka main kat Bukit Jalil ari 2. Terbaik dari ladang Anggur...!!! Kan...kan...kan???


Terbaik dari ladang...heheh.

Semalam bukan x terbaik. Tapi, Malaysia boleh jaringkan lebih dari 1 gol. Tapi apakan daya. Itulah 'Takdir & Waktu'...ceehhh. Sian Safee dok sorang2 jek. Kalau ade kawan da 10 gol da dijaringkan. Betul x???

Opppsss, tahniah ye King Gopal. Thn depan dapat la title Datuk...


Tahniah kerana anda telah berjaya manage pasukan Malaysia dengan baik.

Hurmm, namun ade jugak perkara yang menyedihkan. Ape le nak jadi ngn rakyat Malaysia ni. Ade jugak segelintirnya yang menyokong si Garuda itu. Takde semangat kenegaraan langsung. Orang-orang camni la yang akan buat Malaysia jatuh ke tangan orang lain. Sejarah perlu tinggal sejarah. Jangan biarkan sejarah berulang lagi....sokong la MALAYSIA walau dalam apa jua keadaan. Oke??? Paham????!!!

Sekian,
Salam 1 Malaysia, Salam Perak Amanjaya.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Bunyi apa tengah-tengah pagi buta ni? Kul 12:57am babe....

.............
.................................
................................................

Di tengah kepekatan malam. Dingin....Tgh syok2 melayan FB sambil belogwalking.

Tiba-tiba terdengar bunyi yang memanggil diriku utk buat sst. Disapa angin malam yang nyaman. Kuamati bunyi itu dengan tenang. Ku dengar dan ku terus mendengar. Kuamati betul-betul....

Owhhhhh, rupanya.....

Bunyi itu........






Bunyi hujan yang turun......hehehe. Wat suspen jek. (Ayu pun takut kot) Hahaha.....

Maka dengan itu sudah sampai masa untuk tidur. Jam ASTRO da menunjukkan jam 01:01 pagi.

Selamat malam....tdo dengan tenang sambil senyum. (Petua Awet Mude....)

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

29 Disember 2010

Malaysia Standing In The Eyes Of The World



All the best kepada pasukan Malaysia. Perlawanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF.

Lurve,

~ ^^Ayu^^ ~

28 Disember 2010

Kisahnya bila internet kat opis memang menderitakan!!!

Derita....derita....derita merindu!!!

Aiyooooyooo...lupe sudah nak bagi salam. Assalammualaikum. Salam 1 Malaysia & Salam Perak Amanjaya. Yaa...baru le afdal nak mule menulis. Idak le jari hangpa sakit2 dek kerana lotih benor menaip.

Al-kisahnye la kan. Kat opis teman la ni tenet sangat menderitakan. Udah deme belok plk social networking ni. Iklan sekojap:- (ate, mike ingat org perak x pandai cakap omputih? Ajenye...) Hehehe...usah le kome pening ye bace en3 kali ni yang udah campur adukkan loghat negeri2. Memang teman saje nak bagi mike pusing.......lalalala.


Sumber: Alat-alat nak belok tenet....

Ehh, udah-udah le 2 merepek ye. Ni sambung balik. Itu le skg ni idak le dapat teman nak bukak muke buku 2 lg kt opis. Deme belok ni soh teman buat ghoje. Nasib baik belog ni deme idak belok lagi. Tapi, menderita jugakle....atenye, deme belok chatting bagai. Udahle teman x dapat nak jorit2 kt shoutbox blogger2. Teman dapat belogmerangkak je le. Tapi idak dapat pulak nak tinggal jejak kesan. Sob....sobbbb....sedih teman kala ini.

Makanye dengan itu, mike usah le susah2 nk jorit2 kt shoutbox lagi. Mike komen je la kt post teman. Nanti teman balas le kunjungan mike...di waktu malam, di kala teman rajin nk bukak lappy zaman purbakala ni.

Usah segan usah malu ye....!!!

Oleh itu, teman dengan sahnye merasmikan kempen 'ghoje la mike sampai pengsan & bangun balik ye.' Usah mike suke2 nak ngulat....ghoje..ghoje...ade paham. Kalau x paham, bukak belog update la en3 baru. Hahahaha...cayala!!!

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

27 Disember 2010

Saya Blogger Perak

Assalammualaikum, Salam 1 Malaysia & Salam Perak Amanjaya.

"Saya Blogger Perak"

Sumber: Bing Search
 
Semangat kenegerian betul Ayu ni kan??? Aiiyokk, bukanla nak mewujudkan perbedaan negeri cuma Blog Pilihan Malaysia telah menganjurkan 1 kategori iaitu 'Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri'.

Walaupun Ayu lahir kt Melaka, tapi sbb Ayu berblog kat Negeri Perak, 'maka saya blogger Perak la'!!! Ok...sila setuju ye ngn kenyataan Ayu.

Kategori ini akan senaraikan blogger-blogger mengikut negeri blogger itu tinggal sekarang ini. kalau anda seorang pelajar, sila ikut negeri rumah anda.(sumber: BPM)
Untuk turut serta sila layari:- http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/

Ni Ayu nak bagi jawapan kepada pertanyaan yang diajukan.

Bismilah....

Nama:
Nama diberi Nor Yuhaini. Bila dimanja-manjakan jadila Ayu.

Status:
Bujang a.k.a Single.

Cara Hubungi:
Ni nombor tepon Ayu 014 tekan2 x dapat. Hikhikhik.... Kepada blogger2 boleh la nak contact Ayu tru my email yuhaini.ayu@gmail.com atau ketemu Ayu kat FB. Search saja nama Ayue Mohd Radzi. Agak2 yang muke cam Ayu 2...Ayu la kot.

Daerah / Jajahan:
Kinta. Ipoh Bandaraya Bougenvilla.


Sumber: Bing Search

 
Tempat Tinggal:
Ipoh sekitar Jalan Kuala Kangsar (bukat dekat Bandar DiRaja ye)

Apa yang menarik di tempat saya:
Hurmm, macam2 ado. Walau x semaju Negeri Melaka, tapi Ipoh da cukup hebat dengan pemimpin2 yang berwibawa. Eeeewwahhh....bodek2 sajo. Heheheh....

Bila datang Ipoh jgn lupe terjah ke beberapa destinasi. Destinasi yg menyediakan makanan yg mabeles. Cari la:-
  1. Pakeeza Restaurant - Northern Indian Food, 
  2. Old Town White Coffee - Disini la kopi2 ni bermule,
  3. Din's Kuetiaw - Kuetiaw Kerang,
  4. Mee Mat Jasak - Mee Kari / Mee Sup dgn aneka Fishball,
  5. Mee Rebus Ramli - Mee Rebus yang enak bangat,
  6. Medan Selera Dato' Sagor - Roti Telur Goyang,
  7. Nasi Lemak Allong - Nasi Lemak,
  8. Fuad Roti Canai - Roti Canai & Nasi Lemak
dan byk lagi tempat makan yang ade.....

Setelah makan jgn lupe singgah 'Gunung Lang'. Tempat rekreasi...bolehla bagi ikan2 makan lepas anda semua da kenyang makan ye.

Dunia Tambun Yang Hilang a.k.a Lost World of Tambun. Taman tema air satu2nye kat IPOH.

Yang paling istimewa kt Ipoh ni ada.............Gadis Popeye yg tulis en3 ni la. Heheheh....

Mmmuuaaaahhh!!!

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~
 

24 Disember 2010

Sana Sini Hanis Zalikha

Salam & Hai.

Eeewaahh, suke2 ati je ko ni Ayu. Konon nak wt post tentang Hanis Zalikha la ye. Ko kenal ke die???

'Of course la Ayu x kenal Hanis Zalikha. Xde kawan name ni. Xde adik beradik name ni. Xde saudara mara name ni. Seyes, mmg saya x kenal si gadis yang bernama Hanis Zalikha!!!'

Hehehe....ayat ko hebat la Ayu!!!

'Xdela hebat mane. Saje je nak bagi gempaq santai. Hanis Zalikha satu nama yang cantik. Terpegun telinga Ayu bila mendengar nama die. Terbeliak biji mate Ayu bila tgk gambar die. Ehhh, bukan aje name yg sedap telinga mendengar. Tapi wajah pun mmg cantik untuk mata tengok. Itulah anugerah Tuhan......'

Ayu x sengaja untuk nak tau tentang si cantik ini. Bermula dari belog si comel Fatin Liyana Ayu terkenal dgn nama Hanis Zalikha. Pegila BW kt belog die...Ok..Ok...Menarik...Menarik....

Ape yang Ayu nak ungkit kat sini ialah.....sejak due menjak ni. BW kemane-mane pun Ayu akan jumpe en3 ttg si cantik Hanis Zalikha ni. Hebatkan die??!!!

Korang tolong bace ayat ni baik2 & tolong paham kenape ye.

' Hanis Zalikha telah beat Dato Siti Nurhaliza bila Hanis Zalikha telah menjadi one of the most searched people dalam Google malaysia untuk tahun ni ' 

Kenape boleh jadi cam 2??? Ade korang jeles ke?????? Jgn la jeles2...!!! X baik... ini merupakan Anugerah lagi untuk die.

Hanis Zalikha bukanlah seorang top celebrity.Sebab kepopularan Hanis Zalikha kerana 'belog' ye. Inilah penangan belog. 

So, sekian saje cerita pendek ttg Hanis Zalikha.

Nak kenal die lebih dalam....pi la jengah belog die http://inibelogsaya.blogspot.com/ oke.

Jumpe lagi di en3 mendatang.

Sangat sayang kamu semua!!!!

Mmmmuuuaaaahhh!!!


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

23 Disember 2010

KAU BUAT AKU MENANGIS!!!

Berderai manik-manik jernih membasahi pipiku. Aku begitu sedih!!! Kerana kau.....

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku


Sepertinya tiada apa yang begitu indah dengan bait-bait lagu 'Bukan Diriku' nyanyian Samsons.

Makkkkkkkkkkkkkkkkk..............tapi bila lagu ni menjadi lagu tema untuk Sinetron Bukan Diriku ianya menjadi lagu yang paling touching my heart. Huhu~~~

Episode pertama jek airmata Ayu da dpt kumpul dekat 1 baldi. Episode kedua Ayu terpaksa missed atas sbb x dapat dielakkan. Dan hari ni, Episode ketiga.....airmata da jadi 1 besen. Arghhh, penangannya begitu hebat!!!

Sumber: Google

At 1st mmg nak tgk cite 2 sbb BAIM WONG. Tapi, ternyata bukan hanya kerana BAIM WONG...cite 2 mmg best tahap leleh. Seyes....x tipu. Sape tgk tlg la akuinye. Plz...plz...

Ntah, x tau nak cite cmne ttg cite 2. Kalau kome x layan, rugi la. Sgt2 rugi...!!! Oke...

Sumber: Google

Dari awal tgk...nangis...nangis...nangis...

Agak frust sbb heronye meninggal pd awal episode lagi. Namun apakan daya. Itulah jalan ceritanya.

Layannnnnnnnnnnnnnnn..............

Berjuta-juta bintang untuk Sinetron Bukan Diriku. Sinetron Ayaq Mata.

Dibintangi oleh:

~ BAIM WONG ~ Ryo
~ BETRAN ANTOLIN ~ Ariel
~ RIRIN DWI ARYANTI ~ Ayla

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

22 Disember 2010

Sinar Mentari Pagi...

Salam & Hai Anda semua yang terindah dalam belog saye!!!....

Ape khabar anda semua??? (Acehhh.... Cam ade jek org nak reading entry ko ye!!!Jgn perasan ea.......)

Hehehe....

Errkkk, eewwahh, bajet hebat jek title post kan?? Biasela...nak cari makan. Ngeee (senyum lembu).... Ape aje kes dengan sinar mentari pagi 2?? Adekah sbb ayu x pakai krim pelindung cahaye matahari??

Adakah??
--
---
----
-----

Adakah???
-
-
-
-
-

Xde ape daaaa. Xde kene mengene ngn UV protection krim!!..

Xceli, ni....nak sembang la (sorang2 je sembang..huhu..). Awal Muharam ari 2 patutnye duduk kt umah kan dgn azam thn baru. Mmg itu la niatnye. Namun, apekan daye. Saat pagi bute tgh mate cm nak pejam cam nak celik on9 kt FB 2...trutt...truuutttt.....ade dpt msj yg bunyinye lebey kurang halal 'jom pegi p-sht kt botani esok'.....ehhhh, nak sgt la g p-sht. Sape x nak kan???? Amik gambo gne cam canggih. Muke x lawo pn jadi lawo....

Hahhh,mule la agenda kelam kabut ayu cari baju nk pakai sok. Da le baju x brp nak ado. Huhhh...payah klu last minit ngajak. Pakai baju kurung, cnfrm x kene. Huhu....akhirnye pakai la 1 baju yg da lame simpan. Ade la pakai g 1 event dlu. Tu pun tegempo je belinye.

So, kemane hale mike ni???? (Botani Lake Garden ~ Betoi x namenye kome org2 Taman Botani???)

Kat Botani ni kire taman2 la dikelilingi tasik. X tau la ori ke buatan.... Ayu pn 1st time jek pegi c 2. Cantik gk tempatnye walau pada pandangan mate betoi xde ape pn sbnrny. Juz taman2 tempat lepak & riadah besama kuarga. Ok la kan.... Tapi, bila da amik gamba......cantik plk jd tempatnye.

So, perlu ke sembang lame??? X perlu kan......

...Sila la untuk anda tatap. Hasilnye HAMZAH KUMAS. Dari Ayu yang kurang kecantikan kepada ade ckit kecantikan. Itulah teknologi!!!

Present to you: Miss Ayu + Miss Amalina                          

'Boleh Pandang-Pandang'

Bajet lawa le bini popeye ni!!!

Nampak x kekurusan Ayu????Wahhhh...
 
Cube tgk betoi2 kat dagu 2. Kat dagu 2 le tandenye orang yg suke wat moncong!!!

Hahhh....ini la adik angkat kesayangan Ayu.
Amalina a.k.a Dangdut
Si Cantik Manis yang menjadi pojaan kombang2 yang berlegar2 di udara.
Pandai kan Amalina bergaya??

Paling suke gambar ni...suke sgt. Tenang je mate mandang.
A big2 thx 2 En. Hamzah 4 the 'cutie' pictures.
Kalau ade memory lebih, bolehla panggil lagi.
(Makeup & Wardrobe by Our Own)

Angan-angan: Kalaula dapat amik picture bagai ngn SUAMI. Owhh,indahnye dunie. Bile nak kawen ni?????
Lurve,

~ ^^Ayu^^ ~

21 Disember 2010

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB

BlogLarian
Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan kami akan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:
  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian
  2. 'Like' BlogLarian FB
  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda
  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian
  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)
  6. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.
    1. no. rumah
    2. nama Blog 
    3. link en3 anda
  7. Penyertaan di buka hingga  24/12/10
  8. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p
Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.

(copy paste jek dari http://furdunesia.blogspot.com)

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Huru-Hara & Pura-Pura!!!

Salam & Hai Semua.
Semoga hari ini kamu semua dalam mood yang gembira.......oke!!

Hurmm, hari ni Ayu ckit huru-hara & pura-pura la. Bukan kura-kura tau. Dari pegi keje sampai skg belum lagi dapat pakai tudung dengan betul. Tu yang rase huru-hara & jadikan Ayu cam sememeh jerk......!!!! Lantakla kan??? Ade ke orang nak tengok???.... Xde pun~ ~

Dan selalunye, time petang2 da nak balik keje baru dapat pakai tudung elok2 & cantik ckit. Ckit je la. Aduii, Nyampah betoi den.

Bile la dapat begaya cantik2,comei2,vogue2 cam 2 orang Yang Cantik & Yang Cantik ni. Tau ke sape? Klik le kalu nak tau..!!!Ramai kan gadis2 yang rase huru hara bile tengok diorang ni. Sabau je la ea.....

Apepun, lantak la ape je nak jadi. Ayu hepi ke x, cantik ke x, sememeh ke x....janji Ayu adela Ayu. X jadi orang len. Tapi bile dgn seseorg ni Ayu tepakse berpure2. Ia seseorang yang namenye perlu dirahsiekan. Hehehe....

So, sbb kepura-puraan die 2 la Ayu menjadi pura-pura. Selalu je kan de manusia cam ni. Depan baik. Belakang ngata Ayu bagai nak rak. Xtau le ape yg die x puas ati ngn Ayu. Nak kate Ayu ni cantik,mmg idakla. Kaya???? Lagi le idak... Ade bf ensem... Ermmm, tidak!!! Ntah le....

Walau selame ni Ayu lantakkan aje die nye perangai. Tapi lame2 naik nyampah la. Xpela...teruskan la kepura-puraan Ayu yg comeeeiiii 2. Hikhikhik....

Didoakan semoga dia bahagia............... Ayu rela!!!!!

Tapi, Ayu tetap sayang korang yg bace en3-en3 Ayu ni.

Nah....bejuta2 kiss utk korang!!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuaaaaaahhhhhhhhhhhhhh!!!


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Memang pantas.....

Salam & Hai semua....

Huishhh,mmg pantas la bloglarian ni. Lari pecut tanpa henti...semput teman. Baru 2 ari x jengah belog. Da bejuta2 bintang jatuh dari langit...Heheheh.

Kepada sape2 x tau lagi ape 2 bloglarian p la jengah deme....x rugi pun.

Jengah ye http://bloglarian.blogspot.com.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

16 Disember 2010

Bloglarian???

Salam & Hai semua....

Petang2 yang semakin beku ni (keadaan di opis ayu skg). Ehh, bukan ngulat yer. Isi mase ckt2 yg teluang 2...Hehehehe.Jgn bazir mase...!! Ade paham ka? Tarak?? Tarak sudah la!!!

Jom kite jengah BLOGLARIAN ni jap. Ape kisah ngn bloglarian ni? Bloglarian ni ialah one stop centre utk bloggers berblogwalking. Ayu pun baru je jengah2 bloglarian ni. Cam menarik. Memang telah disahkan menarik pun.

JOM TRY!!.......

Syarat-syarat nak join Bloglarian

1) Pastikan ada Banner BlogLarian
 
Sila lawati http://bloglarian.blogspot.com/

2) Jadi Follower BlogLarian
   ~ Ayu sudah memfollow ~ 

3) Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)
   ~ Saya suka berblogwalking kerana ia sangat menyihatkan minda saya di kala sedang berserabut dengan beban kerja yang melampau + boleh dapat info yang macam2 dari bloggers ~

4) Tag 3 orang rakan atau lebih
   ~ 1. http://www.theonlygadis.blogspot.com (senarai wajib) ~
   ~ 2. http://norapurplebridez.blogspot.com/ ~
   ~ 3. http:// www.juewaziz.blogspot.com ~

5) Beritahu rakan tag anda tentang BlogLarian
   ~ Telah selamat dimaklumkan ~

6) Akhir sekali Masukkan tajuk dan link en3 tadi dalam komen ini bersama tajuk blog untuk disenaraikan
   ~ Oke. Sekian, terima kasih ~

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Lirik Rock ~ Bila Bunga Dipetik Orang ~

Sejati

Bila Bunga Dipetik Orang


Sunyi di hati ku
Bila bunga di petik orang di taman
Walaupun ku jaga dan ku siram
Ku jaga kembangnya

Sang kumbang merana
Tiada bunga
Bungaya tiada dua
Moga ia kembali ke asalnya
Yang masih menanti

Tiada ku lupa kemesraan, kejujuran itu
Tapi mengapakah kau berubah
Tak seperti dulu
Aku tersiksa diri merana
Kerana dikau wahai bungaku
Lupakan dia kekasih baru
Yang kau tak kenal isi hatinya
Aku mengharapkan kembalilah
Wahai kau bunga jangan pergi

Ku tetap menunggu merinduimu
Walaupun di balik awan
Jangan rosakkan hati ini
Yang suci abadi

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~
Lefthanded

Ku Di Halaman Rindu


Di tengah kepekatan malam
Berdiri aku di halaman rindu
Dihembus kenangan lalu
Menjelmalah seraut wajah
Sekuntum bunga yang pernah ku puja
Tapi layu akhirnya

Ingin ku tembus tembok silam
Dan membaiki kesilapan kita
Yang tiada kita rasa
Dahulu maaf tak bererti
Darah muda menguasai diri
Begitu mudah membenci

Ku di halaman rindu
Hanya berteman
Bunga yang layu
Ku di halaman rindu
Tiada harum
Tiada madu
Oh kesalku membeku di kalbu ( 2X )

Oh kasihku hanyalah untukmu
Oh sayangku penawar rinduku

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Lirik Rock ~ Gugurnya Bunga Cinta ~

Laksamana

Gugurnya Bunga cinta


Izinkan aku sayang
Menyentuh perasaanmu
Biar gelora cinta semalam
Izinkan aku sayang
Merinduimu selalu
Biar bergetar nalurimu

Walau berkali kau membenci
Cintaku takkan hilang
Himpunkan semua kemaafan
Dengarkan oh! rintihan

Andainya kau pergi
Gugurlah bunga cinta
Terpadam mentari
Yang menyinar oh

Pulanglah oh! sayang
Kau ku nanti penuh pasti
Rintihan kecundang
Untukmu oh! sayang...
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Lirik Rock ~ Orang Timur ~

Sofea
Orang Timur


Jepun pandang ke barat
Untuk kemajuan
Apa nak jadi dengan malaysia
Pandangannya ke mana

Di mana arahmu
Sedar bangunlah
Pesat dan majukan negerimu

( korus )
Orang timur bangunlah
Pesat dan majukan
Apakah warna kulitmu
Apakah kita sama
Ke manakah perginya
Mana arah mu

Marilah kita bangunkannya
Untuk kepentingan kita bersama
Setapak langkahmu ke hadapan
Bererti kejayaan

Nota: Suke lagu ni bile sorang kawan suke karaoke lagu ni. Suare die pun masyukkkk!!!Hehehe...2 pun nak bgtau kan???

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

15 Disember 2010

GIVEAWAY GIFT from CAMERON (G.G.C)

G.G.C
GIVEAWAY GIFT from CAMERON


Nak Join ke G.G.C ni?
Tarikh tutup: 24.12.2010

Syarat-syarat boleh tengok kat Ceritera Lisa


Seronok kan cuti2 Malaysia kat Cameron Highlands???

Sejuk...Sejuk...Sejuk...!!!
Strawberry cicah cekelat!!!
Bungaaaaaa cantik!!!

Sangat suke berada di Cameron walau balik ari jek. Last ayu g Cameron bile ekkk??? Thn ni ke thn lepas???...yang penting mmg da byk kali naik Cameron 2. Al-maklumla dokat ajo Ipoh ngn Cameron....so, belagak la ye. Selalu konon naik atas bukit 2....Ngeee!!!

Thx kepada Cik Lisa sbb shout dkt ayu, ajak jengah G.G.C ni.

1st kot nk join semua2 ni. 'budak baru belaja katakan'!!

Lisa mintak suggest tempat2 menarik utk bercuti....

JOM kite
-
--
---
----
-----
------

CUTI-CUTI MALAYSIA

Promosi Perak sebagai tempat untuk anda jadikan destinasi Cuti-Cuti Malaysia. Eeewaahh, cam agen pelancongan plk. Ye la...da dok Perak,mestila promote Perak.

Baru-baru ni, ayu n family bawak sedare dari Melaka jalan2 kt 2 destinasi. Tapi yang 1 ni...memang enjoy sgt. Beshhh ye!!Musim2 tengkujuh ari 2...nk g laut pun takut. Mmg pegi ke Lumut tp x mandi. Oleh itu, kami sekeluarga ke......


Felda Sungai Klah, Trolak, Perak


Boleh berkelah. Bawak makanan yer. Tapi x leh la bawak makanan 2 kat tempat mandi2.


Cantik...tenang mata memandang. Kehijauan bumi mmg teserlah kat sini.


Dikelilingi pokok-pokok dengan tempat beriadah yang selesa.


Tempat masak telur.
Bawak telur dari rumah pun boleh.
Kata mereka, bila boiled telur kt cni boleh tahan lama & khasiat telur terus dipelihara.


Panas...terasa bahang air panas utk masak telur ni.


Tempat2 nak berendam ngn air panas.


Syokkkkkk....


Spa pun ado!!!


Cam kat kampung je suasananye kan???


Selesai sudah xtvt mandi manda.
 
Kegembiraan terpancar di wajah mereka. Hehehe...
 Kami sekeluarga sangat teruja ngn kolam air panas kat tempat ni. Xceli, ade tempat mandi2 berasas air sejuk. Xde picture nak dikongsi.

Kami balik ari jek...walau pejalanan agak jauh. Tapi, sgt2 enjoy & badan terasa ringan je lepas da berendam kt dalam air panas. Facilities sgt bagus. Toilet yang banyak. Memudahkan untuk membuat persalinan. Itu yang penting utk tempat2 cmni.

Disarankan, klu kamu semua nak bercuti kat cni. Baik amik packages. Tdo kat sne.....mmg berbaloi2. X caye???? Try la.......!!!!

Selamat bercuti-cuti Malaysia!!!!

Tag kepada:




Sehingga berjumpa lagi.
Sayang kamu...

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Nuffnangers