CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

31 Disember 2011

2011 dalam kenangan......

Salam...

Terasa lame betol x update blog. Mmg agak lama sejak kali terakhir dulu. Kebuzyan melanda la sejak da tukar unit ni. Sibuk dgn study lagi. Sibuk dgn keje partime lagi. Sibuk enjoy jgk!!~ Pejam celik pejam celik nak abis da tahun 2011 ni. Maknenye tahun dpn akan betambah lagi 1 angka kt umur yg sedia maklum semakin ketuaan ni. Umur je la yang meningkat...jiwa ttp muda remaja. Hahaha...

Hurmm, terasa semakin hepi dgn kehidupan skrg. Alhamdulillah, semakin tenang... Puas enjoy di kala umur merangkak ke 3 series ni. Dpt begembira dgn kwn2 dgn family... Bebas ke sane ke mari. Bebas nak buat ape pon dan yang penting hanya perlu jaga hati my parents, adik beradik jgk teman rapat jgk kwn2. Yang penting lagi, byk keinginan untuk diri sendiri dpt dituruti. Alhamdulillah, syukur. Even teraniaya, Allah swt masih limpahkan byk nikmat untuk saya. Walau masih rase susah sikit, tapi cukup cukup cukup berasa amat amat amat gembira (perasaan yg sukar digambarkan) kerana rupanya ramai yg sayangkan saya, ramai yg amik berat kat sy. Terima kasih buat anda semua. Sesungguhnya kasih sayang yg anda semua beri utk saya sggh berharga buat sy.

Saya sayang anda semua... Mak, Ayah, Eja, Ima, Ika, Ira, Ziela, Liza, Jep, El & bbrp orang lagi yg name x mampu sy tulis kat cni. Thx a lot kerana x pernah jemu melayan saya... :-) Peace!!~

Tahun 2011 merupakan tahun yg begitu indah buat saya. Even di suku awal thn 2011 ade terasa sedikit keperitan. Namun, alhamdulillah... Kerana keperitan itu sy dpt nikmati satu kehidupan hari ini. Syukur...syukur...sgt sgt bersyukur. Bak kate Lisa Surihani dlm Ombak Rindu 'Redha tu ikhlas...pasrah tu menyerah'.... Dalam hati mungkin x meredhai sgt la... Tapi pasrah dgn ketentuan. Yang pasti, sllu ingtkan diri sendiri yang dugaan itu dtg krn Allah swt tau kite mampu hadapinya & jgk sbb Allah swt sayangkan kite. 

Pertengahan tahun aritu, saya & family dpt ahli keluarga baru. Tahniah buat adik saya, dapat isteri. Tahniah buat saya dapat adik ipar. Hehehe... InsyaAllah, tahun 2012 dapat anak buah. Mmg x sabar.... 'Baby, blh x baby kua masih tarikh lahir Mak Long??... Nnt kite blh cele8 birthday same2.... Hehehe'... Adik saya nikah mase tarikh mak n ayah saya nikah. So, mak jgk harap sume anak2 die nikah pd tarikh tu jgk....

Apa lagi yg best tahun ni ea? Nth...rase sume best. Jumpe blk kawan2 lama. Zaman dlu kala.... Cm x sangke blh jmpe blk... Ermm, enjoy sakan ngn Ziela. Karoke bagai nak rak with Jeff & Liza. Meluah rase antara satu same lain ngn El Zxyda. SMS & gayot tepon smpi line kene barred..... Hah, dapat naik bas ekspress balik stlh lbh kurang 6 thn x ulang alik Ipoh nek bas. Buat job gubahan fresh flower smpi jari & kuku rosak2. Keindahan yg x putus2 smpi keliru... Hahaha... mcm2 la....

Yang sikit cm x syok... Xcident lg dis year. Rsenye every year beturut2 xcident. Mmg cm kene mandi tolak bala. Ermm, tapi saya x ralat la... Sbb setiap kali xcident, rezeki melimpah ruah. Terima kasih Ya Allah..... :-) Even kete da  cam x sedap je nk drive....tapi saya akan tetap simpan die smpi bile2.

Harap tahun 2012 akan lebih bermakna dari tahun 2011. Saya da puas enjoy. Ckp bbrp bulan dlm tahun 2011 ni enjoy stlh x enjoy2 selama 10 tahun. Dari x suke, x minat tgk wayang. Ada jgk g tgk wayang. Bejalan ke sane sini tanpa perlu pikir ttg orang len.... 

Ucapan penghargaan dan terima kasih buat:
  1. Family yang begitu berharga buat saya
  2. Ziela yang menjadi kakak dan teman saya serta tempat saya berkongsi masalah
  3. Liza & Jeff yang menjadi adik saya yang rajin melayan kerenah saya
  4. El Zyxda yang menjadi kawan mengenang nasib
  5. Hanif Chunk yang menjadi bos & bisnes partner yang cemerlang
  6. Abg Pey Jay yang alwiz concern ttg saya
  7. Wawa Nada, Wina Chew, Firdaus Shah yg sudi mendengar saya melalak tiap2 minggu
  8. Awak...awak...awak yang buat saya tersenyum
  9. Yem yang selalu melayan bulan bintang 
  10. Semua yang mengenali & dikenali saya. Terutama sahabat handai. Bagi saya sahabat adalah orang kedua terpenting selepas family. Saya sgt percaya kawan-kawan. Saya akan kawan & kawan dgn betul-betul. Walaupun anda buat saya sakit hati... anda tetap kawan saya!!~
Di kesempatan ni pon, saya na mintak maaf kepada semua kalau sepanjang saya dikenali anda.... saya anda menguris rase hati anda. Sesungguhnya saya manusia biasa. Maafkan saya. Halalkan la kalau ade yang terambik. :-) 

Oleh itu....
Tahun depan pon da kene start simpan cuti. Belajar kan... Nnt x jd cm dis year. Cuti x cukup...

Tahun depan pon da kene start simpan duit lebih sikit. Yuran nak bayar... Len lah kalau ade yg nk sponsor. Mmg indah la...

Tahun depan pon da kene start pikirkan masa depan. Mak pon da bising2..... InsyaAllah....

Sebenarnya...azam da azam da mase Maal Hijrah hari 2. Semoga azam2 ni tercapai la next year.

Kepada semua, SELAMAT TAHUN BARU 2012. Semoga 2012 akan lebih best dari 2011 untuk anda. Amin....

SELAMAT TINGGAL 2011 yang penuh kenangan......

Lurve, 
   yuhaini_ayu@yahoo.com
~ ^^Ayu^^ ~

27 Disember 2011

SukaSayangCinta

Perbezaan Suka, Sayang dan Cinta

Saat kamu MENYUKAI seseorang, kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kamu MENYAYANGI seseorang, kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kamu MENCINTAI seseorang, kamu akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu.


Saat kamu menyukai seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kamu mencintai seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya...


SUKA adalah saat ia menangis, kamu akan berkata "Sudahlah, jangan menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kamu akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kamu akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata, "Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "


SUKA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."
SAYANG adalah saat kamu melihatnya kamu akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku.."


Pada saat orang yang kamu SUKA menyakitimu,maka kamu akan marah dan tidak mahu lagi bicara dengannya.
Pada saat orang yang kamu SAYANG menyakiti hatimu, kamu akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kamu CINTAI menyakitimu, kamu akan berkata,"Tak mengapa dia hanya tidak tahu yang dia lakukan."


Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kamu sayang padanya, kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...


SUKA adalah kamu akan menemaninya bila itu menguntungkan.
SAYANG adalah kamu akan menemaninya di saat dia memerlukan.
CINTA adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimana pun keadaanmu.


SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

18 Ogos 2011

Bila da gila karok...!!!

Ntah ape nak jadi dgn teman ni. Hahaha.... Susah bile karaoke tu da sebati dalam jiwa. Pantang ade orang lawe, mesti ON!!!

Opppsss!!!~~~

Assalammualaikum.

Selamat menjalani Ibadah Puasa untuk hari yang ke-18.

Buat Ziela Nj, El, Liza, Jep... Nampaknye corum Happy Hour semakin bertambah. So, memang pasni klu nak karok semua-semua ada kene g karok kat Shogun ke Equinox ke. Da ramai-ramai g OTK rugi kan? Kite bantai 4-5 jam kat tempat tu. Hahaha...


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

14 Ogos 2011

The Siblings ~ Buka Puasa @ Waritha ~ Ipoh Mali Talak Sombong

Sambungan kisah Happy Hour. Tapi kali ni still x cukup corum. Reza & Ima (Adik n Adik Ipar) xde.

So, sape yang ado je la ea.


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

The Siblings ~ Happy Hour

Salam....

Menhapdate belog bagai nak rak sbb da lame x hapdate kan3? Idak la ade cite ape pun. Sementara tunggu time mase nak pi kije di bulan Ramadhan ni dan terkebetulan rase cam ade mase terluang....nak hapdate la belog ni. X nak la kasi besawang sangat. Even dengan pasti sekali memang sape je 'AAK'...

Hahaha...

Tau ke 'AAK' tu ape? Tak kan3?.....'Ade Aku Kesah'!!!

Tengok gambar yuk....


Setelah dpt adik ipar ni. Rasenye first time la hang out besame. P karaoke p makan. Memang havoc la!!! Best hepi gile. Konon kenduri sambut pose la ni. After raye boleh mule balik XTVT sihat berhappy hour di OTK.

So, ini kisah sebelum Ramadhan. Tapi sayangnye, Ziela Nj & El xde mase ni. Tapi ktorg da sempat berbuke puase bersama..... Nnt kasi gambar tunjuk sikit naa.

Corum ahli Happy Hour semakin bertambah. Pasni booking 8 jam utk karok. Baru afdal....... 

  
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Fresh Flower Arrangement untuk Meja Makan

Fresh Flower Arrangement untuk meja makan.

Lokasi:
Politeknik Ungku Omar
sempena
 Majlis Perasmian Penutup Festival Kebudayaan & Warisan.  




Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Event: Perasmian Klinik Kesihatan Buntong

Fresh Flower Arrangement

Lokasi:
Klinik Kesihatan Buntong
sempena
Majlis Perasmian Klinik Kesihatan Buntong oleh DYMM Sultan Perak




 
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

09 Ogos 2011

Sharing Is Caring

Credit to Encik ATC, KLIA........








Sekian daripada saya yg semakin temok!!!

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

20 Julai 2011

...................

Suka tidak semestinya CINTA!!!



Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

NOTA CINTA 20: Hatiku MIlikmu

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya


Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini


Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini 

-NERA AF9- 

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

18 Julai 2011

Aku Permata

Aku Permata – Salma Mentor 5

Terdampar jauh dihempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau kutempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yg terjadi ada hikmah sebaliknya
Kuberanikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Chorus:

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

*Ulang Chorus

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

13 Julai 2011

NOTA CINTA 19: ........

"Kalau kita SAYANGKAN orang tu 
kita nak tengok dia BAHAGIA


kita kena BERKORBAN
 
DAN 
kalau orang tu SAYANG kat kite dia akan BALIK kat kite JUGAK.

DAN
 tu la namanya JODOH.." 

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Percaya Padaku

Yer....
Takde idea sudah mau ngomel ape ea.
Dok layan dengar SURIA FM.
(Aiyoooo...)

Hahahaha...

Mereka sangat suka mainkan lagu Dadali ea. Satu hari berkalikali dengar lagu ni..... SESAK!!! Lagu sume sedeysedey. Beribu Sesalan la. Aishiteru la. Kisah Hati la.... Sume lagu nak pegangpegang hati.

Tapi, sebab tu radio hak milik orang. Kita layan je la ea....!!!

Sila layan lagu ni pulak yer!!~

PERCAYA PADAKU - UNGU

Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[*]
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

[**]
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh

Izinkan aku ‘tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Back to [*][**]
Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu
Back to [*][**]
Back to [*]

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Ia begitu menyesakkan......

Perasaan berdebar-debar yang x habishabis amat memberi kesan kepada saya ye!!! Sila nyah dari hati - jantung - jiwa saya dengan kadar SEGERA!!...~


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

12 Julai 2011

NOTA CINTA 18: Bukan terlalu mencari yang terbaik.......

http://youtu.be/Uk3eCiYW0Fk

Sehingga yang digendong berciciran....
Yang dikejar tak dapat...

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Andainya sedikit daripada cinta itu hendak diberi pada seseorang....

KASIH manusia sering bermusim,
 SAYANG manusia tiada abadi,
 KASIH
Tuhan tiada bertepi, 
SAYANG Tuhan janji-Nya pasti.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

10 Julai 2011

NOTA CINTA 17: Cinta Teragung - Hazama

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu


Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ulang Chorus

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

Lurve, 
~ ^^Ayu^^ ~

Jangan Pernah Berubah - ST 12

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Reff:[*]
Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

[**]
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Back to Reff:[*] , [**]

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya 

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

NOTA CINTA 16: Setengah Mati Merindu - Judika

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita
masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu


Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu

Aku merindukanmu
Aku tetap menunggumu

Menuggumu
Menunggumu
Aku tetap menunggumu

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

04 Julai 2011

Wedding Videographer - Hasil Kerja NH Narratives

Salam....

Hi semua....
Lame ea x update blog!!!
Huh, x mo tulis panjang bejela2...


Ni nak kongsi hasil kerja Encik Nairul Hafiz 

{NH Narratives - Your Wedding Videographer}


Tambah sikit lagi info: 
Untuk pelamin yang tesergam indah tu hasil Encik Za8 ea.

{Zaha Wedding Planner}

Nak details sila tengok DIREKTORI BUTIK PENGANTIN DI IPOH....

Ok...babye!! 

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

21 Jun 2011

Info: Wedding Videographer @ Ipoh dan yang sewaktu dengannya

Salam....

Berkongsi info lagi untuk B2B kat area Ipoh dan yang sewaktu dengannya.

PERLUKAN Wedding Videographer?

Silalah jenguk Encik Nairul Hafiz (Your Wedding Videographer)
FB: Nairul Hafiz (NH Narrative)
Blog: http://www.nhnarrative.blogspot.com/

Ayu x berapa nak pasti tentang harga tapi tgk cara keje, OK. Ni pun Ayu tgk mase time Ayu wat function wedding baru-baru ni.

Selamat bekerja keras untuk hari bersejarah anda!!

Muah!
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

17 Jun 2011

NOTA CINTA 15: Petua untuk dapat jodoh (sebagai tambahan kepada usaha-usaha lain)

Salam....

Alhamdulillah kerana kita masih berpeluang bertemu lagi di hari Jumaat yang mulia ini. Penghulu segala hari....

Nak berkongsi sedikit dengan sahabat handai.

Fadhilat mengamalkan Ayat-ayat dari Surah Taaha.

Antaranya: Petua untuk dapat jodoh



1. Amalkan Ayat 131 & 132 Surah Taaha selepas solat setiap solat fardu.

2. Boleh juga amalkan Surah Yusuf Ayat 4 selepas solat setiap solat fardu.

Untuk ketahui lebih Fadhilat mengamalkan Ayat-ayat dari Surah Taaha bolehlah melawat:-



Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

14 Jun 2011

INFO: Kekotakku Crew Online (KKKOC) Agen Untuk Tempahan Sticker bagi Negeri-Negeri Semenanjung Malaysia

Salam....

Hi frens.....
Update & Info terbaru....

Ayu sekang ni adalah salah seorang Agen Sah Kekotakku Online Crew bagi tempahan sticker-sticker dari Kekotakku.

Bagi yang ingin membuat tempahan sticker dari Kekotakku bolehlah membuat tempahan dari Ayu. Segala perbincangan, keterangan lanjut akan dibuat melalui email & PM di FB.

Ayu akan update design-design sticker soon.....

Tunggu yer....

KKKOC06
NOR YUHAINI BINTI MOHD RADZI

yuhaini_ayu@yahoo.com
FB: Yuhaini Ayue Mohd Radzi

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

12 Jun 2011

NOTA CINTA 12: Walau sekejap waktu......

Mood: Luahan Hati Lagi.....

Kenangan yang sedikit itu kerap kali datang.....
Rindu sangat saat itu walau hanya untuk seketika ia hadir dalam hidup ini....
Dan engkau yang berikan kenangan itu telah pergi.....
Sesungguhnya, teramat merindui engkau & kenangan itu.....

'Tiada kuasa untuk kita menyintai tanpa Allah swt yang tetapkan'

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

09 Jun 2011

Manusia Tidak Sempurna....

Salam.....

Mood: Luahan Hati (Kristal)

Kerana manusia tidak sempurna redha kan aje perangai mereka yang mencapetkan mental & fizikal. Sikap pentingkan diri sendiri. Sikap die je yang betul. Sikap yang nak jatuhkan orang. Sikap tak senang dengan kesenangan orang lain. Sikap kepimpinan yang rapuh. Sikap pendirian yang tak teguh. Sikap yang suka dengar cakap orang. Sikap kipas mengipas. Sikap bodek membodek. Sikap tangran. (same je ketiga-tiga sikap ni). Dan, semua sikap-sikap negatif ni masih beraja di hati manusia. Semoga mereka sentiasa mendapat berkat & dilindungi Allah swt. Amin... Perlu diingat, hari ni kita buat orang. Esok lusa kalau diri sendiri yang tak kene, anak bini suami adik beradik mak bapak pulak yang kene, APAKAH ANDA RASE??? Oleh itu, sila lah bertolak ansur. Pikirlah sebelum membuat bende2 terkutuk ni. Saya juga tidak sempurna. Semua orang tidak sempurna. Kenapa nak jatuhkan hukuman kalau takdir tak menyebelahi anda. Apa yang jadi dalam kehidupan kita telah direncanakan Allah swt.....

P/S: Tak semestinya cantik luaran, dalaman jugak cantik!!! Kalau dalaman tak cantik maka luaran jugak tak cantik....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

08 Jun 2011

Terbiar Usang....

Kesian belog ni...
Da terbiar usang selama beberapa hari...

Bukan sengaja ye....
Cik Puan Empunya Belog sedang bizi siap2kan Majlis Perkahwinan Adik...

Alhamdulillah,semuanya da selesai.
Da 3 hari da majlis berlalu....

Pasni,bolehlah saya kongsi tips-tips menjelang hari perkahwinan baik untuk B2B mahupun untuk ahli keluarga.....

Kepada pasangan pengantin baru 'Reza & Ima'...
Kak Long doakan semoga perkahwinan korang kekal sampai akhir hayat....
Bersabar banyak-banyak dalam menjalani kehidupan sebagai suami isteri - ibu ayah...
Dugaan akan datang silih berganti menguji hamba-Nya....
Lalui semua itu dengan tabah....
Sebelum buat ape-ape pun, pikir masak-masak...
Jangan terlalu ikutkan hati & perasaan....
Semoga bahagia....
Biar besusah-susah dahulu, insyaAllah...akan besenang-senang di kemudian hari.....
Rancang kehidupan bekeluarga dengan baik....
Sekali lagi, tahniah....
Semoga bahagia kekal abadi hubungan korang sebagai suami isteri selamnya...
Amin.....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

19 Mei 2011

Tak Penah Pakai Sony Ericsson!!!

Sekali sudah salah anta SMS la....citttt!!! Buat x tau sudah kan.....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

NOTA CINTA 13 : Tips Untuk Dipermudahkan Jodoh

Salam...
Teruja x kawan-kawan? Ada tips pulak untuk permudahkan jodoh... boleh pecaya ke? Hah, tu la nak cite ni. Ce cite..ce cite. Hahahaha.

Al-kisahnya, hari ape ye (da x ingat la - Khamis kot) dalam minggu lepas dengar radio Sinar FM (betul kan - yg ade Kak Engku, Keril, Salleh Yaakob) Hahaha.... Siaran radio pun x dapat dikenalpasti. Hehehe... Sambung balik, citenye...tetamu jemputan masa tu Nabil Raja Lawak & Dato Dr Fadzillah Kamsah.

Tertarik dengan pertanyaan Nabil. Lebih kurang la ea die tanye cenggini : Dato, ade x tips macam mane nak kekal lame dalam industri ni (rezeki dimurahkan selalu). Lebih kurang la... pastu Dato jawab pertanyaan Nabil tu dengan info berkenaan JODOH.

Tips:

1. Selepas Solat Isyak - buatla Solat Taubat (tiap-tiap hari)
                       - beristifar 100 kali
                       - maafkan semua orang
(kalau awek-awek / pakwe-pakwe yang dulu-dulu tu, maafkanlah ape-ape pun kesalahan diorang - kata Dato)
- Terpikir la teman bahawasanya memang teman patut maafkan mereka. Kan xde jodoh. Nape x nak maafkan. Kan3?

2. Baca Doa Ulama-Ulama (Pembuka 12 Pintu - Doa Pintu 12)
Doa Pembuka 12 Pintu

(klik gambar untuk lebih jelas)
Ya Allah, bukakanlah untukku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga. Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.

Itulah yang sempat didengar mase tu sebab da sampai Mahkamah (ade bicara ea) sempat lagi teman dengar radio. Banyak jugak isu-isu menarik... rugi x dengar masa tu.

Nuffnangers