CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

11 Januari 2011

Kahwin: Bermulalah 1 Pencarian

Salam....

Hai semua pembaca tegar & tak tegar belog yang belom ade arah tujuan ni. Sekian, terima kasih.

Oppppss, jgn pergi dulu. Sbb Ayu baru nak mule cerita karut marut alam fantasi & realiti.

Seperti yang korang agak2 tau & agak2 x tau...kan adik Ayu (yg selamber je langkah bendul kakak die 2 p tunang dulu) da tetap da tarikh die nak nikah. InsyaAllah kalau x de aral melintang. Dgn izin Yang Maha Esa juak... Kite merancang, hanya Dia yang tentukan.

So, memandangkan bulan yang dipilih bulan 6. Maka dengan itu, Ayu pun da start la projek2 Ayu utk menjayakan wedding pertama dalam keluarga Ayu ni. Kebetulan rezeki mak jugak sbb die idamkan tarikh 5hb. June tu...sbb anniversary mak ngn ayah kawen 27thn lepas. Betol ke 27thn?? Ayu pun umo 27thn skg ni...Ermm, nnt confirm balik ngn mak la. Cadangan Ayu nak la wt kan celebration utk anniversary mak n ayah sekali mase majlis kawen adik ni.

Setakat ni ade beberapa vendor tlh disoal siasat. Juz belum jumpe balik betol2 utk cop mohor sah terima vendor tu. Bab makan,khemah,kerusi,meja ni...walau Ayu de Event Company Ayu sendiri....tapi agak cuak jgk la. Sbb ape, x dpt dipastikan lg. Hehehe...

And semalam dari tengahari 2 Ayu da kua ngn bakal pengantin 2 orang 2 p tgk2 bridal boutique. X byk pn kami p survey. Ade la dalam 3 saje boutique.

Meh nak cite ckt ttg 3 boutique tu...

1. Haifa Bridal & Tailoring Boutique
   - Tempat petama dituju sbb Ayu mmg admire design2 pelamin Kak Sharifah ni. Selalu lalu mesti jeling kat kedai die. Tgk display pelamin. So, harga ditawarkan agak ok dalam RM4000++ utk 2 baju & 2 pelamin (baru style) dan aksesori lain2 la. Make Up, baju persalinan..... Mahal sbb pelamin yg baru. Tapi klu amik yg panel (box) biase 2 murah ckt la...kot je la ye.

2. Seri Pengantin D Maria
   - Adik Ayu da p survey kat cni. Katenye dlm RM2000++ blh dpt pakej  utk 2 rumah. Tapi die x ingt pelamin cmne diorg bagi. So, g la lg sekali. Ayu tgk pakej yg utk dewan. Tolak ape yg x nak and add-on ape yg nak. So, telah ditambah ditolah dikali dibahagi harge dalam RM5200++. ++ tu tambah RM600 utk photographer even mmg da include dlm pakej. Ini utk bertandang yg tambah RM600. Nampak menarik sbb byk FOC. Tapi Ayu rase cam lagi byk duit nak kua la.
   - Maksudnye...da byr dlm RM5500. Mmg dpt kek 3 tingkat, buat hantaran 9 bekas....tapi same jgk ade kene kua lg duit utk beli kek & buat hantaran kat belah lelaki. Tambah2 lagi 2 semua mau jadi RM6000++.
   - Pendapat Ayu cari yg harge berpatutan dapat baju x 2, pelamin x 2, make-up dll cukupla. So, if tambah ckt lebey kurang pn mayb dpt save lg RM2000++. InsyaAllah. Kenela jadi pengguna yg bijak.
    - Tapi mmg boutique ni bagus sbb baju semua baju baru. Pattern baru...terbaik noq!!!

3. Melati Bridal Boutique
   - Harge RM4000. If tambah photographer jadi RM5150.00. Bajet lari... Walau lebey kurang nk same dgn Haifa tapi pelamin 1 biase & 1 je yg baru style. Baik amik D Maria / Haifa kan? Ermm...ntah la.

Yang pasti tgh tggu quotation dari Naqueen. Ayu da jumpe Kak Aerin Jumaat malam ari 2... Ayu penah amik die utk make up dinner + penah la sllu wat facial kt die. Ok la Kak Aerin ni..boleh bawak bincang. Mak pun suke die... Tggu la harge dari die.

So, pilihan hati Ayu samaada Kak Aerin (Naqueen) / Kak Sharifah (Haifa). Tgk yg mane under bajet...grab terus. Tapi kene tgk jg ape yg ditawarkan. Berbaloi ke x kan???

Destinasi seterusnya mayb Sabtu Ahad ni ialah Bridal kat Seri Iskandar & Seri Manjung. Agak jauh..tp ade member rekemen yg Seri Manjung 2...x byk kire katenye. Ok kite try nant n sdg tggu jgk reply dari yg kat Seri Iskandar 2....wujud lg ke? Senyap sunyi jek.... If nak berbaloi-baloi kene la rajinkan diri g survey sane sini. Klu x menyesal nnt.... Ayu mmg jenis camni. Klu nak beli sst yg penting 2...Ayu akan survey sane sini. Pastikan ia berbaloi. Bkn dari segi duit je..dari segi kualiti juak ye.

Sabar menunggu.....

Utk kad dah survey juak...tp x cnfrmkan lg nak tempah ke x. Nnt nak g Pameran Pengantin Malaysia bulan Februari akn datang. Baru leh decide. Kot dpt yg lg murah. Sumenye kene bajet ye!!! Ipoh ni susah jgk nk dpt kad2 kahwin ni.....

Nota & Pesanan kepada yang membaca....
' If anda di KL boleh suggest kat Ayu x katne nak cari barang2 pengantin murah. Kad kahwin, kain nk wat baju sedondon....Utk buah tangan jgk. Cth cam surah Yaasin, paper bag dll....Plz...tolong Ayu ye. Thx sgt2. JASAMU DIKENANG... :-) '

Apa-apa pun Ayu nak doakan semoga sepanjang perjalanan untuk siapkan majlis akan jalan lurus jek. Harap2 x de kona-kona sampai la majlis da selesai. Ameen......

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nuffnangers