CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

09 Februari 2011

Kahwin: Persiapan Lanjut - Khemah

Salam & Hi semua yang sudi membaca belog tidak seberapa ini.

Sudah beberapa hari Ayu x update kan? Memang saje je x update hari-hari. Bukan la ade masa banyak sangat & sejak dua menjak ni masa malam if tak de function Ayu akan tengok cite Kejora & Bintang kat U Tube. Itu ler keje Ayu yang buat Ayu bz sangat. Hahahah..... (sebenarnye memang x de idea nk update tiap-tiap hari)

Ok... Update sikit persiapan lanjut untuk Majlis Kahwin adik Ayu. Semalam (Selasa 08022011), Ayu da g tempah khemah. Alhamdulillah... Selesai lagi 1 keje. Ermm, lupa plak nak amik biz card Uncle Appu tu. Meh bagi details sikit tentang khemah.

Kalau sekitar Ipoh, harga khemah masih dianggap murah lagi la. Harga basic (khemah + kerusi + meja + lampu + kipas) RM150. Ade jugak yang murah RM10-RM20 & ade jugak yang mahal RM10-RM20. Tapi harga RM150 tu standard la. Kebanyakan orang khemah akan letak RM200 untuk khemah full set (khemah piramid ye). Yang ni ade scallop double layer. Tapi kebanyakan x include alas meja. Paling mahal untuk khemah piramid ni RM220. Kalau lebih dari harge tu kire mahal ye kawan-kawan. Kene pandai cari la sebab kebanyakan jugak orang khemah ni letak harge khemah dan alas meja harga lain-lain. Kat situ da kene keluar duit banyak sangat.

Senarai Orang-orang khemah yang ade kat Ipoh ni:-

1. Khemah Gunong Rapat
2. Venus Excellent
3. Khemah Appu - ni yang Ayu amik
4. Cargas Canopy
5. Khass Canopy
6. Taha Canopy

Harga yang ditwarkan oleh Khemah Appu

1. Khemah Piramid Pengantin - RM280 Full Set
2. Khemah Piramid VIP       - RM240 Full Set
3. Khemah Piramid Tetamu    - RM180 Full Set

Khemah 1 & 2 = Kerusi, Meja , Alas Meja, Chair Cover, Napkin,
               Hiasan Backdrop & Double Layer Scallop.
Khemah 3     = Kerusi, Meja, Alas Meja, Double Layer Scallop.

Nota:
If khemah biasa tambah chair cover kene tambah duit lagi   RM60. Untuk meja buffet bagi sekali alas meja & skirting.

Kire murah la Appu ni sebab 1 harga dapat semua. Cuma Ayu pikir untuk amik chair cover kat partner Orange Station - Chunk Ent. Dapatla harga kawan-kawan & Ayu akan save lg beberapa ringgit. Banyak jugak ea.....

So, kepada sahabat-sahabat yang berada di Ipoh call Ayu untuk keterangan lanjut ea. Hahaha...

Pasni Ayu update plak harga makanan dari caterer kat Ipoh. So, korang boleh la banding2 harga.

Jumpa lagi.... Mmmuuuahh.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

1 ulasan:

Nuffnangers