CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

31 Disember 2011

2011 dalam kenangan......

Salam...

Terasa lame betol x update blog. Mmg agak lama sejak kali terakhir dulu. Kebuzyan melanda la sejak da tukar unit ni. Sibuk dgn study lagi. Sibuk dgn keje partime lagi. Sibuk enjoy jgk!!~ Pejam celik pejam celik nak abis da tahun 2011 ni. Maknenye tahun dpn akan betambah lagi 1 angka kt umur yg sedia maklum semakin ketuaan ni. Umur je la yang meningkat...jiwa ttp muda remaja. Hahaha...

Hurmm, terasa semakin hepi dgn kehidupan skrg. Alhamdulillah, semakin tenang... Puas enjoy di kala umur merangkak ke 3 series ni. Dpt begembira dgn kwn2 dgn family... Bebas ke sane ke mari. Bebas nak buat ape pon dan yang penting hanya perlu jaga hati my parents, adik beradik jgk teman rapat jgk kwn2. Yang penting lagi, byk keinginan untuk diri sendiri dpt dituruti. Alhamdulillah, syukur. Even teraniaya, Allah swt masih limpahkan byk nikmat untuk saya. Walau masih rase susah sikit, tapi cukup cukup cukup berasa amat amat amat gembira (perasaan yg sukar digambarkan) kerana rupanya ramai yg sayangkan saya, ramai yg amik berat kat sy. Terima kasih buat anda semua. Sesungguhnya kasih sayang yg anda semua beri utk saya sggh berharga buat sy.

Saya sayang anda semua... Mak, Ayah, Eja, Ima, Ika, Ira, Ziela, Liza, Jep, El & bbrp orang lagi yg name x mampu sy tulis kat cni. Thx a lot kerana x pernah jemu melayan saya... :-) Peace!!~

Tahun 2011 merupakan tahun yg begitu indah buat saya. Even di suku awal thn 2011 ade terasa sedikit keperitan. Namun, alhamdulillah... Kerana keperitan itu sy dpt nikmati satu kehidupan hari ini. Syukur...syukur...sgt sgt bersyukur. Bak kate Lisa Surihani dlm Ombak Rindu 'Redha tu ikhlas...pasrah tu menyerah'.... Dalam hati mungkin x meredhai sgt la... Tapi pasrah dgn ketentuan. Yang pasti, sllu ingtkan diri sendiri yang dugaan itu dtg krn Allah swt tau kite mampu hadapinya & jgk sbb Allah swt sayangkan kite. 

Pertengahan tahun aritu, saya & family dpt ahli keluarga baru. Tahniah buat adik saya, dapat isteri. Tahniah buat saya dapat adik ipar. Hehehe... InsyaAllah, tahun 2012 dapat anak buah. Mmg x sabar.... 'Baby, blh x baby kua masih tarikh lahir Mak Long??... Nnt kite blh cele8 birthday same2.... Hehehe'... Adik saya nikah mase tarikh mak n ayah saya nikah. So, mak jgk harap sume anak2 die nikah pd tarikh tu jgk....

Apa lagi yg best tahun ni ea? Nth...rase sume best. Jumpe blk kawan2 lama. Zaman dlu kala.... Cm x sangke blh jmpe blk... Ermm, enjoy sakan ngn Ziela. Karoke bagai nak rak with Jeff & Liza. Meluah rase antara satu same lain ngn El Zxyda. SMS & gayot tepon smpi line kene barred..... Hah, dapat naik bas ekspress balik stlh lbh kurang 6 thn x ulang alik Ipoh nek bas. Buat job gubahan fresh flower smpi jari & kuku rosak2. Keindahan yg x putus2 smpi keliru... Hahaha... mcm2 la....

Yang sikit cm x syok... Xcident lg dis year. Rsenye every year beturut2 xcident. Mmg cm kene mandi tolak bala. Ermm, tapi saya x ralat la... Sbb setiap kali xcident, rezeki melimpah ruah. Terima kasih Ya Allah..... :-) Even kete da  cam x sedap je nk drive....tapi saya akan tetap simpan die smpi bile2.

Harap tahun 2012 akan lebih bermakna dari tahun 2011. Saya da puas enjoy. Ckp bbrp bulan dlm tahun 2011 ni enjoy stlh x enjoy2 selama 10 tahun. Dari x suke, x minat tgk wayang. Ada jgk g tgk wayang. Bejalan ke sane sini tanpa perlu pikir ttg orang len.... 

Ucapan penghargaan dan terima kasih buat:
  1. Family yang begitu berharga buat saya
  2. Ziela yang menjadi kakak dan teman saya serta tempat saya berkongsi masalah
  3. Liza & Jeff yang menjadi adik saya yang rajin melayan kerenah saya
  4. El Zyxda yang menjadi kawan mengenang nasib
  5. Hanif Chunk yang menjadi bos & bisnes partner yang cemerlang
  6. Abg Pey Jay yang alwiz concern ttg saya
  7. Wawa Nada, Wina Chew, Firdaus Shah yg sudi mendengar saya melalak tiap2 minggu
  8. Awak...awak...awak yang buat saya tersenyum
  9. Yem yang selalu melayan bulan bintang 
  10. Semua yang mengenali & dikenali saya. Terutama sahabat handai. Bagi saya sahabat adalah orang kedua terpenting selepas family. Saya sgt percaya kawan-kawan. Saya akan kawan & kawan dgn betul-betul. Walaupun anda buat saya sakit hati... anda tetap kawan saya!!~
Di kesempatan ni pon, saya na mintak maaf kepada semua kalau sepanjang saya dikenali anda.... saya anda menguris rase hati anda. Sesungguhnya saya manusia biasa. Maafkan saya. Halalkan la kalau ade yang terambik. :-) 

Oleh itu....
Tahun depan pon da kene start simpan cuti. Belajar kan... Nnt x jd cm dis year. Cuti x cukup...

Tahun depan pon da kene start simpan duit lebih sikit. Yuran nak bayar... Len lah kalau ade yg nk sponsor. Mmg indah la...

Tahun depan pon da kene start pikirkan masa depan. Mak pon da bising2..... InsyaAllah....

Sebenarnya...azam da azam da mase Maal Hijrah hari 2. Semoga azam2 ni tercapai la next year.

Kepada semua, SELAMAT TAHUN BARU 2012. Semoga 2012 akan lebih best dari 2011 untuk anda. Amin....

SELAMAT TINGGAL 2011 yang penuh kenangan......

Lurve, 
   yuhaini_ayu@yahoo.com
~ ^^Ayu^^ ~

2 ulasan:

Nuffnangers