CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

31 Januari 2011

Idea: Wedding Attire

Salam...

Mari kita terus cerita pasal kahwin... mai... mai... Semalam bakal adik ipar da pi bayar deposit. So, maknanya telah disahkan setuju dengan pakej yang ditawarkan oleh De Cemara (masih x de belog lagi). Kak Miza bagi pakej yang oke dengan harga yang oke. Sekarang kene cari design untuk baju untuk dua-dua belah pihak.

Semalam da lukis design ala-ala pandai cam pereka fesyen la. Hahah...Tapi kalau bagi Kak Miza sure die x paham...So, mari kite mengoogle.

Belah Perempuan:

Kot Raihan / Tuxedo (Lelaki) + Dress Moden / Jubah (Perempuan)

Belah Lelaki:

Kot Silang + Kebaya Pendek (Gabung Songket)









Sumber: Google + Liyana




Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Aku rindu sayang kamu

Tajuk lagu si Manis Black kan???

Salam & hi semua.....

Yeahhh, Ayu memang rindu & sayang kamu semua. Maaf kalau Ayu lambat membalas kunjungan anda. Walau bagaimanapun, kehadiran anda di rumah Ayu ni amat2 Ayu hargai. (korang rase ayat-ayat Ayu semua cam tangkap jiwang x?). Hehehe.... (suke wat gelak cam kambing mengembek!!!)

Kepada yang FOLLOW Ayu..... Thx so much. If Ayu masih tak FOLLOW anda lagi, bagitau ye. Tinggalkan komen anda & link anda di post ini.

Buat masa ni Ayu agak sibuk menguruskan hal-hal rumah & tempat kerja. Ayu masih sempat nak BW. Sebab hobi Ayu BW & idea-idea akan dapat dari BW. Kadang-kadang Ayu x tinggalkan jejak Ayu di rumah anda. Apepun seronok menjiwai dunia blogger.

'Saya budak baru belajar, ambil galah tolong jolokkan'!!

Terima kasih.
Ayu SAYANG KAMU!!!

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

28 Januari 2011

Sinetron Indonesia Menghantui Hidup Aku

Salam & Hi...
Salam 1 Malaysia...
Salam Perak Amanjaya....

Walau i memang terminat giler tgk sinetron indon. Malaysia tetap pojaan hatiku... Hihihi. Hahaha...gelak cam kambing. Ehh, korang tengok da ke sinetron baru? Ganti cite Bukan Diriku... 'Kejora & Bintang'. Perhh, fofular bangat Baim Wong ni... due stesen tv main cite die kot. Huh... caya la Baim. But.... Ayu suke jek nak panggil di Dimas. Boleh kan?

Korang rase x..Bukan Diriku tue sinetron paling pendek yang penah ade??? Ye meh??? Ye kot... sbb sampai berapa episod je kan. Kalau selalunye bepoloh2, beratus2.... Tapi biasela, happy ending. Da dapat tangkap da cite indon ni camne. Same cam cite hindustan (fyi - saya hantu cite hindustan tahap pokok kelapa!!) Hahaha...

Jangan lupe yer nonton Sinetron Kejora dan Bintang di Astro Ria (Isnin-Jumaat 6.30-7.30pm) jugak Sinetron Sejuta Cinta Marshanda di TV3 (Isnin-Khamis 2.00-3.00pm).

Berbaloi-baloi. Boleh kumpul air mata berbaldi2... simpan. Bile xde ayor...gune wat mandi. Oke.

Saksikanlah lakonan mantap Baim Wong ngn heroin2 mantop Marshanda dalam SCM dan Alyssa dlm K&B.

Yeehaaa....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

25 Januari 2011

Mood: Kelam Kabut

SAYA DALAM KEADAAN YANG SERABUT BUAT SAYA KELAM KABUT

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

24 Januari 2011

Kahwin: Checklist (Senarai Semak)

Untuk Perhatian Diri Sendiri & Keluarga

SENARAI SEMAK MAJLIS PERKAHWINAN REZA & IMA 05JUNE11

  1. Pakej Katering  - Booked (Syed Joe)
  2. Kad Kahwin      - Sponsored
  3. Kad (Dinner)    - DIY (beli a4 color paper)
  4. Bilik Pengantin - DIY (beli cadar & some xcecories)
  5. Pakej Pengantin - Booked (De Cemara)
  6. Hantaran        - DIY (barang belum beli)
  7. Fotografi       - Booked (Hamzah Kumas)
  8. Videografi      - TBC
  9. Buah Tangan     - Masih survey
  10. Pakaian         - Belum cari
                                                
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Idea: Tema Perkahwinan Moden Klasik

Salam & Hi...

En3 kedua di hari Isnin...hemohemo.... Setelah mendengar kisah belog & belogger di Hot FM, teman seakan semakin semangat untuk berbelog. Sebab duit ke??? Owhh...tidak kot kerana duit (ayat cover jek tu). Seyes korang. Bukan sebab duit. Tapi kalau da dapat teman terima je la.....

Bile teman pikior2...kalau la dari dulu teman start berbelog, mesti income teman da banyak (tu pun kalau belog hang cam best tahap cipanzi la). Hahaha...berangan aje ekk. Ye la...dari dulu suke sgt belogwalking. If dari dulu da start berbelog...cube mike bayangkan!! Ce..ce..bayangkan.....

Ok....mai sambung balik ke tajuk asal.

Disini diumumkan:

Lelaki

Tema: Moden Klasik (Gabungan Merah & Emas)

Warna merah lambang keberanian manakala warna emas lambang kemewahan. Untuk tema Moden Klasik ni, Ayu akan cuba tampilkan penggunaan bunga-bunga, lampu-lampu serta bantal-bantal. Aneka pantun untuk menampakkan lagi keklasikkan. Elemen kain batik akan diterapkan di meja buffet besama hiasan seperti lesung batu.

Boleh tak korang bayangkan???

Kenapa Ayu pilih tema macam ni? Sebab tiada yang lama tiada la yang baru. Pada baju pengantin juga akan gabungkan songket dan lace. Mungkin gabungan ni da biasa kan?

Ayu akan seimbangkan perhiasan moden dan klasik di khemah-khemah.

InsyaAllah...harap menjadi la.

Moden Klasik ni kalau masukkan elemen arabian pun ok...da sesuai da lampu-lampu n bantal-bantal. So, Mak Ayah pengantin pakai baju tradisional Melayu. Adik beradik if perempuan semuanya cam Ayu ni boleh la wat dress....

Ok x??? Bayangkan yer.....Bye!!

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Blogger di Hot FM

Salam...
Morning semua... Ape khabar? Harap semua sihat-sihat selalu.

Moh kite ramai-ramai dgr Hot FM. Arini Fara & AG cite pasal Blogger & Blog la. Hehehe... Citenye sbb bile berblog boleh jana income sehingga RM12k. Perhhh...pasni mesti lagi ramai jadi blogger. Huh....

Agak-agak korang...if da ramai sgt blogger. Income blogger tegar jadi cmne ek???

Selamat mendengar.....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

23 Januari 2011

Wedding & Anniversary Invitations

Hi...

Another en3 dalam 1 hari. Hahaha...sempat nak ngapdate. Ngapdate la yer. Jgn buang masa...

Hah, projek sebelum g berkhidmat dengan Kerajaan Pakistan.

Search wording untuk buat invitation card. Nak combined sekali wedding reception my bro ngn my beloved parent nye anniversary. Huh... Susah nau nak dapat wording yang menusuk kalbu.

Dalam perancangan, family kitorang akan wat 2 majlis dalam 1 hari. Siang majlis bertandang & malam untuk makan malam khas untuk saudara & sahabat kaum Cina & India. Malam ni jugak akan buat majlis potong kek...

So, Ayu decide utk celebrate sekali anniversary mak & ayah yg memang jatuh pada tarikh 5JUNE. Ayu da pikir utk beli 2 kek 2 tingkat...tu x pe. Tak susah...main tempah aje.

Masalah skg...nk buat kad dalam 100 pcs. Buat sendiri sudah cukup (save budget la kononnye). So,sedang la bepikir2 camne kad 2 akan jadi & nak tulis ape dalam kad 2?

Ok x kalau Ayu on behalf of my family invited tetamu2 utk hadir kat majlis ni? Sbb kan nak join 2 occasions dalam 1 majlis (ehhh,ape yg ko merepek ni minah?)

Ok..ok..contoh kan...

"Request the pleasure of your company at a party celebration"

The Occasions: 
Marriage Dinner Reception 
of 
..................
&
Wedding Anniversary 
of
...................

The Date:
05JUNE2011

The Place:
.........

The Time:
...........

Look forward to seeing you
RSVP:
............

Konon nak wat kad in English la... rase mmg kene wat dalam English kot sbb nak bagi bangsa lain atau korang rase wajib Ayu membudayakan bahasa ibunda kita??

Plz....kalau korang ade suggestion. Help me ok....


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Rezeki melimpah ruah

Alhamdulillah....

Aku memanjat kesyukuran pada-Mu Ya Allah. Aku redha atas setiap ketentuan-Mu. 

Salam & hai...

Ingat x persoalan Ayu pada en3 yang lepas? Nape Ayu x kawen2?? Yerp... Allah swt Maha Adil. Dia berikan Ayu sesuatu & x berikan Ayu sesuatu yang lain.

Apa jua ketentuan-Nya, Ayu sabar melalui kehidupan Ayu.

Alhamdulillah..dapat call ari 2. Claim Ayu da dapat... Boleh la buat belanje ape yg patut utk wedding adik nnt. 

Thx jgk untuk Kak Jah sebab belanje semalam.... Makan & Kasut. Nnt gue balasin segalanya ya.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

21 Januari 2011

The Invitation + s

Salam sahabat blogger & yang bukan blogger.

Hi, ape khabar? Harap semua sihat walafiat. Yo, Ayu cuti arini. Cuti rehat....penat sebab tengok Thaipusam. Hehehe.... Kat Ipoh ni agak besar jgk perayaan ni dirayakan. Mmg Ayu x kua la umah. Mesti JEM!! Jgn cari pasal ooo....

Semalam punye cite...kalau makanan simpan sure dah basi kan? Maklumlah...Ayu ni 'bz women'. Ntah ape yang bz sgt, Ayu pun x tau. Tapi mmg dalam otak full ea.... no more input. Mau output sajo... 

Cerita semalam petang, tiba-tiba dengar bunyi cash machine. Wahh, duit mari la kawan. Yahoo.... Mane ke datangnye bunyi tu? Op kos la dari hp...Kalau bukak kedai mayb arr kan bunyi tu ade. Tapi tak... 'Ooo, ade mesej la.'

'Salam 1 Malaysia. Sy KAM & Pasangan ingin menjemput.......ke Majlis Ulangtahun kelahiran sy yg ke....di....jam.....Kehadiran adalah diWAJIBkan. Tq'

Hahh...tu ler rupe mesej dari si gadis itu. Walaweii, ade birthday party. Yaa....saat ni akan besama kawan2 bergumbira. Saya suke!!!

Owhh...masa birthday Ayu nnt 'should i do my birthday party?'...perlu ke? X rela la kawan... Maklumla, umur semakin lanjut. Ayu cume perlu tamatkan zaman kebujangan. Itu sajo!!(lari topik jap) 

Bertambah ketekanan lagi bila dapat wedding invitations dari sahabat & kawan baik. My BFF nak kawen da beb. Dalam gang kirenye Ayu sorang arr x kawen lagi. Hancuss!! X boleh blah.... Opsss, korang jgn la ingt Ayu desperate sgt nak kawen. Biase la kan....bile umo da cenggini. Ramai pulak mulut2 yang gatal tanye soklan yg bukan lagi cepumas. Tapi cepu.... (tak perlu teruskan perkataan itu).

Oke sudah la tu....

So, remind myself utk save those date 24th January, 5th February (two wedding invitations), 14th & 15th May and op kos 3rd, 4th & 5th June. Semuanya adalah wedding invitations except yg 24th tu jek. Ok, nk cari lagu utk buat bekalan g karok nanti. Hahaha....

Tinggalkan en3 ini dengan 1 persoalan & jawapan di en3 selanjutnya. 

'Mengapa Ayu x kawen lagi'

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

19 Januari 2011

Idea: Hiasan di atas meja makan

Salam...

Berkongsi lagi gambar dari Incik Puan Google. Idea untuk hiasan di atas meja makan. Mudah saja cume perlu keluarkan sedikit duit untuk mendapatkan item seperti dalam gambar. Tenang mata memandang....





Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

18 Januari 2011

Bergembira besama

Salam Selasa kalau korang baca en3 ni pada hari Selasa. Kalau hari lain, Salam hari lain la ye.

Hye semua... Apa khabar? Harap korang semua dalam keadaan sihat.

Eeee, memang harapan hanya tinggal harapan. Sebab Ayu dalam keadaan super duper busy. Kesuntukkan masa. Rasa macam 1 hari x cukup je 24 jam. Cam ssh jek nk dapatkan masa nk update belog.

Sedey la.....

Masa mmg da berlalu sangat cepat. Pejam celik tido bangun balik da 18 Januari di tahun 2011. Tinggal berapa tahun jek lagi nak masuk tahun 2020. Sempat ke tidak kite menjengah ke tahun itu... Semua kerja Allah swt. Dia Maha Mengetahui semuanya.
Korang...last Saturday Ayu ade date tau. Da 2 tahun agaknya Ayu x jumpe member yg sorang ni. Owhh, rindu banget. Hahaha.... Misi kitorg utk g jumpa kawan lagi sorang da tercapai hari Sabtu 2. Selesai misi pertama kitorang pun p la meronggeng. Ehh, jgn kutuk2 ye bile Ayu cite2 ni.....

Tau x Ayu p meronggeng katne?? Tau? Aishh..hebat nau ehh korang leh tau ni. Tipu le tu.. X mgkn la korang tau ok. Lainla korang mmg ngintip Ayu. Ngeee~~~

Xceli x kemane pun ronggeng2... Lepak kt Tesco. Tesco je ye... Ini mmg x boleh blah la. Sbb selama Tesco Station 18 ni bukak kt Ipoh, Ayu baru kali ke 3 atau ke 4 je ke sane. Kesiankan? Rupenye besh jugak Tesco Stn. 18 ni. Ade karaoke, ade jual2 tudung. Tu yg buat besh dan tangan gatal je nak tabur duit.

Sepanjang last week, mmg hepi jek.

So, juz kongsikan besama detik2 indah. Ceeewaahh....indah la jugak.


Sekarang memang gila shawl
Pegi mane2 jumpe shawl mesti beli


Besama Miss Zila


Karaoke Time


Mata bagi isyarat soh balik tido


Balik time
Ada misi lagi pasni
Misi ngn mak survey barang


Enteprem pic last friday
Lunch with kakak comel
Kak Intan


Ce teka kaki sape

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

KFC 500th Restaurant Celebration 2011


Kenyang lunch dengan Mug KFC yang ade 24K Gold 2....Hehehe. Siap ade air baru. KFC Krushers Full of Real Bitz! Tu le die...makan ayam KFC sbb nak Mug die je ok. Nasib baik da lupe nak amik pic ayam KFC...kalau x sape je jengah belog ni mesti lapar bile tengok ayam KFC terpampang bak gergasi kt belog ni.

Kite enjoy dulu!!!



Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

16 Januari 2011

Harapan setinggi Gunung!!!

Salam semua.....hari da lewat malam. Rase x mampu nak Belogwalking + x mampu nak mengupdate lagi di waktu begini. Nampak gayanya tangguh la lagi keje Ayu utk mengupdate belog ini. Aishhhh....sori ye.

Dengan harapan yang tinggi menggunung...sblm pi berkhidmat ngn kerajaan Pakistan esok sempat la nak kua kan 1 en3. Harapan ni!!

Ok nite u semua.... Muuuahhh.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

14 Januari 2011

Lagenda Cinta Rockers

Salam, hai ape khabar anda semua? Harap anda semua sihat ye... Sape yang tak sihat g la 'beristrirahat' & jgn lupe mamam ubat. Oke?? Juga kepada Gadis Kurma yang tengah kedemaman, jgn lupe makan ubat ye dear...!! Miss u much...ahakkkss!! (Ditegaskan: Shaye bukan Les....ok!!)

Nak buat cite ckit. Cite yang diculik dari hak yang terpelihara. Semalam Ayu beli magazine Nona keluaran Februari 2011. Cover ialah Amy Search & wife die. Sangat terserlah kehenseman Amy Search ye walau umo da kelanjutan. Sesuai benar ngn wanita manis Nourish.

Nona Realiti Impian Wanita. Sempena ulangtahun Nona yang ke-25 tahun Nona membawakan kisah tentang kasih, sayang, cinta & pengorbanan.

Cinta Penuh Pesona.

Cover story 'Lagenda Cinta Rockers Amy & Nourish'.....

Sebenarnya bukan apa sangat. Terpana, terkaget, tercayor, terpengsan baca ceritera chinta rockers yang menjadi gilaan ramai.

Terjatuh hati dengan jawapan Amy saat diajukan soalan tentang 'Nilai Cinta Amy' - Apakah lagu search menggambarkan kisah cinta Amy & isteri.

Jawapan Amy kepada soalan itu. Mungkin juga telah diolah ayatnya menjadikan sedap je mulut membaca, hati diketuk-ketuk sehingga buat.....'AKU RASA NAK BERCINTA WEIII!!!'

Meh nak share ckit jawapan Amy...khas buat korang yang x beli magazine ni.

"Tidak ada 1 pun koleksi lagu-lagu Search menjadi kenangan kami kerana liriknya bukan dari saya" - Ayu pikir amboii...x de hati & perasaan ye.

Sambung Amy lagi...

"Cinta bagi saya, tidak cukup dengan hanya lafaz sahaja. Mencari cinta sejati perlu bermula dengan cinta hakiki. Tanpa cinta hakiki, cinta yang dicari & dimiliki itu kosong. Setiap rasa cinta, kasih & jodoh semuanya datang dari Allah swt. Tentulah Dia menjadi keutamaan saya tiap kali mencari cinta. Iman manusia seringkali ada pasang surutnya. Itu hakikat manusia. Jika kita dapat menetapkan hati pada-Nya, insyaAllah kasih sayang terhadap manusia akan timbul."

............................kesimpulannya Amy mmg punye hati & perasaan. Maknenye rockers pun ada taman dalam hati k.

Untuk kisah lanjut mengenai ceritera chinta beberapa pasangan yg telah dipilih Nona, belilah Nona keluaran Februari 2011.

Ok setakat itu sajo...
Jumpe lagi...

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

11 Januari 2011

Kahwin: Duit RM10,000 untuk Kenduri Kahwin Tak Cukup!!!

Salam,

Salam 1 Malaysia (Sediakan dana banyak2 untuk bagi orang bujang kahwin.Peliz!!),

Salam Perak Amanjaya (Sediakan caterer kerajaan bagi orang bujang dapat pakej makan RM1.00 sekepala.Peliz!!)

Berputar-putar bijik mate bile wat 'kunci kire-kire' untuk kenduri kahwin adik Ayu. Konon nak wat kenduri bajet. Ciss...x kesampaian pulak!!! Terus tangkap kepala pas wat kire-kire 2... (pening pale ooo!!) Ehekkk, cam la Ayu yang nak kua kan duit untuk kenduri tu kan??? InsyaAllah, ade rezeki lebih memang nak kuakan ckit bajet untuk kenduri ni. Konon sponsor la...

Diam seketika...panjatkan doa kepada Illahi.

'Ya Allah, limpahkan lah rezeki-Mu buat diriku, kaum keluargaku serta muslimin & muslimat seluruhnya. Amin'

Amin...Amin Ya Rabbalalamin.

Kepada kaum Adam, kome kalau nak kawen make sure duit dalam bank (duit yang wujud) ade lebih dari RM20,000. Kalau x de usah harap kome nak kahwin anak dara orang. Paham??? Buat kaum Hawa, andai kamu cintakan pasangan kamu.... jgn lah kamu hentam pasangan kamu dengan mintak hantaran tinggi x setanding dengan kerja pasangan kamu. Kalau pasangan kamu tu Datuk, Dato', Raja (kaya), Bisnesman, Majistrate senang citela........pasangan kamu memang ade duit. Tak kisah lah kalau kamu nak mintak sampai berjuta-juta. Confirm deme bagi punye la!!! Caya lah....

Tadi Ayu da senaraikanlah bende-bende penting untuk majlis kahwin tu nanti. Ade sesetengah item...anggaran aje la. Cam untuk makan & beberapa item memang da dapat harga da. Dok tekan-tekan culculator dengan lajunye....Ketak-ketak-ketuk-ketik.......

Taraaaa....

Tau tak angka ape yang skrin calculator tu tayangkan???

Jeng...jeng...jeng....

RM20,000 +++ untuk item wajib ade. Ni belum campur item kecik-kecik dan tak campur lagi untuk duit hantaran. Mau-mau la cecah RM30,000 +++......Fullamakk!!! Cayalah lagi......

Ni untuk belah lelaki ye....

Jadi.....

Renung-renungkan & Selamat Mengira Duit....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Kahwin: Bermulalah 1 Pencarian

Salam....

Hai semua pembaca tegar & tak tegar belog yang belom ade arah tujuan ni. Sekian, terima kasih.

Oppppss, jgn pergi dulu. Sbb Ayu baru nak mule cerita karut marut alam fantasi & realiti.

Seperti yang korang agak2 tau & agak2 x tau...kan adik Ayu (yg selamber je langkah bendul kakak die 2 p tunang dulu) da tetap da tarikh die nak nikah. InsyaAllah kalau x de aral melintang. Dgn izin Yang Maha Esa juak... Kite merancang, hanya Dia yang tentukan.

So, memandangkan bulan yang dipilih bulan 6. Maka dengan itu, Ayu pun da start la projek2 Ayu utk menjayakan wedding pertama dalam keluarga Ayu ni. Kebetulan rezeki mak jugak sbb die idamkan tarikh 5hb. June tu...sbb anniversary mak ngn ayah kawen 27thn lepas. Betol ke 27thn?? Ayu pun umo 27thn skg ni...Ermm, nnt confirm balik ngn mak la. Cadangan Ayu nak la wt kan celebration utk anniversary mak n ayah sekali mase majlis kawen adik ni.

Setakat ni ade beberapa vendor tlh disoal siasat. Juz belum jumpe balik betol2 utk cop mohor sah terima vendor tu. Bab makan,khemah,kerusi,meja ni...walau Ayu de Event Company Ayu sendiri....tapi agak cuak jgk la. Sbb ape, x dpt dipastikan lg. Hehehe...

And semalam dari tengahari 2 Ayu da kua ngn bakal pengantin 2 orang 2 p tgk2 bridal boutique. X byk pn kami p survey. Ade la dalam 3 saje boutique.

Meh nak cite ckt ttg 3 boutique tu...

1. Haifa Bridal & Tailoring Boutique
   - Tempat petama dituju sbb Ayu mmg admire design2 pelamin Kak Sharifah ni. Selalu lalu mesti jeling kat kedai die. Tgk display pelamin. So, harga ditawarkan agak ok dalam RM4000++ utk 2 baju & 2 pelamin (baru style) dan aksesori lain2 la. Make Up, baju persalinan..... Mahal sbb pelamin yg baru. Tapi klu amik yg panel (box) biase 2 murah ckt la...kot je la ye.

2. Seri Pengantin D Maria
   - Adik Ayu da p survey kat cni. Katenye dlm RM2000++ blh dpt pakej  utk 2 rumah. Tapi die x ingt pelamin cmne diorg bagi. So, g la lg sekali. Ayu tgk pakej yg utk dewan. Tolak ape yg x nak and add-on ape yg nak. So, telah ditambah ditolah dikali dibahagi harge dalam RM5200++. ++ tu tambah RM600 utk photographer even mmg da include dlm pakej. Ini utk bertandang yg tambah RM600. Nampak menarik sbb byk FOC. Tapi Ayu rase cam lagi byk duit nak kua la.
   - Maksudnye...da byr dlm RM5500. Mmg dpt kek 3 tingkat, buat hantaran 9 bekas....tapi same jgk ade kene kua lg duit utk beli kek & buat hantaran kat belah lelaki. Tambah2 lagi 2 semua mau jadi RM6000++.
   - Pendapat Ayu cari yg harge berpatutan dapat baju x 2, pelamin x 2, make-up dll cukupla. So, if tambah ckt lebey kurang pn mayb dpt save lg RM2000++. InsyaAllah. Kenela jadi pengguna yg bijak.
    - Tapi mmg boutique ni bagus sbb baju semua baju baru. Pattern baru...terbaik noq!!!

3. Melati Bridal Boutique
   - Harge RM4000. If tambah photographer jadi RM5150.00. Bajet lari... Walau lebey kurang nk same dgn Haifa tapi pelamin 1 biase & 1 je yg baru style. Baik amik D Maria / Haifa kan? Ermm...ntah la.

Yang pasti tgh tggu quotation dari Naqueen. Ayu da jumpe Kak Aerin Jumaat malam ari 2... Ayu penah amik die utk make up dinner + penah la sllu wat facial kt die. Ok la Kak Aerin ni..boleh bawak bincang. Mak pun suke die... Tggu la harge dari die.

So, pilihan hati Ayu samaada Kak Aerin (Naqueen) / Kak Sharifah (Haifa). Tgk yg mane under bajet...grab terus. Tapi kene tgk jg ape yg ditawarkan. Berbaloi ke x kan???

Destinasi seterusnya mayb Sabtu Ahad ni ialah Bridal kat Seri Iskandar & Seri Manjung. Agak jauh..tp ade member rekemen yg Seri Manjung 2...x byk kire katenye. Ok kite try nant n sdg tggu jgk reply dari yg kat Seri Iskandar 2....wujud lg ke? Senyap sunyi jek.... If nak berbaloi-baloi kene la rajinkan diri g survey sane sini. Klu x menyesal nnt.... Ayu mmg jenis camni. Klu nak beli sst yg penting 2...Ayu akan survey sane sini. Pastikan ia berbaloi. Bkn dari segi duit je..dari segi kualiti juak ye.

Sabar menunggu.....

Utk kad dah survey juak...tp x cnfrmkan lg nak tempah ke x. Nnt nak g Pameran Pengantin Malaysia bulan Februari akn datang. Baru leh decide. Kot dpt yg lg murah. Sumenye kene bajet ye!!! Ipoh ni susah jgk nk dpt kad2 kahwin ni.....

Nota & Pesanan kepada yang membaca....
' If anda di KL boleh suggest kat Ayu x katne nak cari barang2 pengantin murah. Kad kahwin, kain nk wat baju sedondon....Utk buah tangan jgk. Cth cam surah Yaasin, paper bag dll....Plz...tolong Ayu ye. Thx sgt2. JASAMU DIKENANG... :-) '

Apa-apa pun Ayu nak doakan semoga sepanjang perjalanan untuk siapkan majlis akan jalan lurus jek. Harap2 x de kona-kona sampai la majlis da selesai. Ameen......

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~



10 Januari 2011

Tolong Ingatkan Aku!!!

Salam....

Hi semua....yooo, rupenye ade konflik ye ngan lagu 'Tolong Ingatkan Aku' Juara AJL 25 nyanyian gadis melayu Ana Rafali. Alaaa, x komen pun Ayu x tau cite sebenar. Sok seh sok seh yang dekat ngn telinga pun xde dapat didengar...

Alaa, relax la. Adat pertandingankan...ade je yg x puas hati. Tahniah kat Ana Rafali da berjaya mengangkat diri sendiri ke satu tahap yg membanggakan. Ayu pun rase pasni Ayu nak upload le video Ayu ngah menceceh kt utube. Untung-untung Aidit Alfian nampak Ayu...boleh le teman jadi artis. Hahaha...berangan!!

Sofea Jane yang sentiasa wat hati Ayu cayor x mendapat ape2 tempat kat AJL 25 semalam. Namun kemenangan Drama King nyanyian Black & MUH dapat No. 2 da tenangkan ati Ayu. At least ade juak anugerah utk Black... Eh, sebenarnye minat Black ke minat lagu??? 

Shahir....shahir....hurmm, ade org kate kehadiran Nasya Aziz da cacatkan lagu 2. Bagi Ayu mmg Shahir x berapa oll out la malam tadi. Adekah die masih sakit??? Hurmm....mmg muke nampak pucat. Tapi make up je kot. Xpela org Kampor....pasni banggakanla Negeri Perak. Oke...!!

Secara keseluruhannya, mmg oke oke je la AJL 25 semalam. Xde la gempak sgt...persembahan dari Tomok hebat jugak kan? Tapi x menang... Stacy pun persembahan boleh tahan....Yuna pun mantop!!! FT x yah komen la...terkaget Ayu bile tgk die kat skrin bawah tempat die nyanyi 2. Rupenye, kolam ayor.... Hehehe.

Okela..oke je la. Orang len pagi2 lagi da komen ttg AJL 25. Ayu je yang terlambat.... Biase la gune waktu luar biase. Tu yang lambat ckit.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

06 Januari 2011

Idea: Gabungan Purple & Lilac

Salam & hai semua.

Mari kite cuci mata lagi. Berkongsi idea untuk tema majlis perkahwinan. Kali ni Ayu nak tampilkan gambungan warne Ungu & Lilac. Satu warne pekat & satu lagi warne ala-ala lembut ckt. Menarik jgk gabungan warne ni. 
Apepun thx kepada Tuan Puan Google atas keihsanan mereka.

Sumber: Google Image.







Pengantin pakai baju warne ni

Mak Ayah Adik Beradik Pengantin pakai warne ni


 
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

05 Januari 2011

Curik-curik!!!

Sedang berkaraoke.....terbaek!!! Tenang ckit otak shaye................

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

03 Januari 2011

Idea : Gabungan Merah & Gold

Salam & hai buat semua yang membaca...

Sekadar untuk berkongsi idea untuk tema majlis perkahwinan.

Sumber: Google Image



Marron & Gold sangat serasi bersama.







Mungkin merah & Gold ini menjadi pilihan untuk majlis perkahwinan adik.
 Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Nuffnangers