CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnangers

My Heartbeat

GuestBook

Soul

23 Oktober 2012

JJCM: Langkawi Day 1

١ﻟﺴﻶﻡ ﻋﻟﻴﻜﻡ ﻭﺭﺤﻤﺔﺍﻠﻟﻪ ﻭﺒﺭﻜﺎﺘﻪ dan Salam Hormat

Share la sikit tempat makan malam td ni. D Khass Cafe. Makanan sedap la. Mmg ok...cme cm kelakar sbb mintak Nasi Goreng USA. Dia anta nasi goreng yg ade aym grg kunyit telur mata kerbau n hotdog. Oooo...ok. Ni la rupe Nasi Goreng USA kt cni. Hehe... Harga blh tahan mahal la. Nasi cm 2 je dlm RM8. So, nnt try la if dtg kt Cenang.



Sekian,
'Live Life To The Fullest. Life is Better When U're Laughing' LiveLoughLove


Yuhaini Ayu Mohd Radzi
Email: yuhaini_ayu@yahoo.com

16 Oktober 2012

Holiday: Pulau Langkawi Day 1

١ﻟﺴﻶﻡ ﻋﻟﻴﻜﻡ ﻭﺭﺤﻤﺔﺍﻠﻟﻪ ﻭﺒﺭﻜﺎﺘﻪ dan Salam Hormat

Hye...ayu kat Langkawi la ni. Hehe... Bercuti mase weekdays. Ingat tak ramai org. Tapi... same je mcm weekend. Huhu... Ramai foreigner. Yg dok jmpe2 dr India & Pakistan. Tu pun sbb diorg satu trip Island Hoping ngn kami. Tapi mmg sarkastik laaa... Uhh, pening kami. Dok ikut je kami ke hulu ke hilir warga luar negara ni. Mmg x rase syok la g Island Hoping td. Yg part untungnya, deme siap belikan jajan utk kami. Hehehe.... Ok la. Stop cite deme tu. Meh cite pasal Langkawi dulu.

Day 1

Bertolak dari jeti Kuala Perlis td kul 9.30 pagi. Dalam kul 10.30 pagi da smpi da jeti Langkawi. Sampai je sini kakak angkat da amik bwk g amik bilik dulu. Kami check in kt AB Motel. RM60 semalam. Ok la..lgpn bkn duduk sgt dlm bilik ni.

Pastu trs booking utk wt Island Hoping kt AB Motel ni. RM25 per person. Rate beza2 la. Ade RM30... RM35. Pandai2 la cari. Island Hoping ni g pusing 3 Pulau. Mula2 p Tasek Dayang Bunting. Pastu g tgk helang makan. Last skli g Pulau Beras Basah. Ok la Langkawi ni. Da g byk kali. Tapi x sempat wt xtvt... Ni br la nk merasa. Ermm..tp raseny Pangkor bersih lg la. Langkawi kurang bersih sikit. Namun ttp indah ciptaan Tuhan ni.

Habis je Island Hoping g jalan2 kt Cenang. Pastu blk bilik berehat. Nak p makan sat g ni. Tapi cuaca sedang ujan la. Rahmat Allah swt....



Sekian, 'Live Life To The Fullest. Life is Better When U're Laughing'
LiveLoughLove Yuhaini Ayu Mohd Radzi Email: yuhaini_ayu@yahoo.com

08 Oktober 2012

JJCM: Ayam Penyet Jawa

ﻟﺴﻶﻡ ﻋﻟﻴﻜﻡ ﻭﺭﺤﻤﺔﺍﻠﻟﻪ ﻭﺒﺭﻜﺎﺘﻪ dan Salam Hormat

Makan makan makan...
Nak share lagi feveret food sy. Wajib makan bila ade kt Kelana Jaya. Ayam Penyet Jawa. Da bbrp tempat try makan APJ ni. Tapi tetap yg Kelana Jaya punye jadi pujaan hati. Hehe.... Kalau blk Ipoh dr KJ siap tapau lg berbungkus2. Harga APJ KJ ni murah berbanding tmpt len. Satu set RM8.90 ngn air sekali. Silalah cuba ye. Kedai ni dkt dgn Klinik Kesihatan KJ. Nama kedai Ayam Penyet Jawa....kalau korang g Tabung Haji KJ singgah la makan sini ea... Sori x de alamat lengkap...


Sekian,

'Live Life To The Fullest. Life is Better When U're Laughing'
LiveLoughLove

Yuhaini Ayu Mohd Radzi
Email: yuhaini_ayu@yahoo.com


04 Oktober 2012

Gubahan Hantaran Purple Putih

١ﻟﺴﻶﻡ ﻋﻟﻴﻜﻡ ﻭﺭﺤﻤﺔﺍﻠﻟﻪ ﻭﺒﺭﻜﺎﺘﻪ dan Salam Seindah Suria.

Share gambar gubahan hantaran Mei/Jun 2012.
Tema Purple & Putih...

Nota: Terima kasih Encik Jeffry & Puan Haliza. Alhamdulillah, tahniah...mereka sedang meniti bahagia menunggu kehadiran cahaya mata. InsyaAllah next year. Semoga semuanya baik-baik aja yer. :-)

 
♥urve,
~ ^^Ayu^^ ~

JJCM: Kuetiaw Kari Sedap

١ﻟﺴﻶﻡ ﻋﻟﻴﻜﻡ ﻭﺭﺤﻤﺔﺍﻠﻟﻪ ﻭﺒﺭﻜﺎﺘﻪ dan Salam Seindah Suria.


Nak share tempat mkn lagi.

Lokasi: Damansara
Nama Kedai: The Fish Castle (Restaurant Cina Muslim)

Yang sedap & jadi feberet Ayu ialah Kuetiaw Kari & Bubur Kacang Merah.

Selamat mencuba (sori tak ada alamat lengkap la...)

 Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

02 Oktober 2012

Fresh Flower Arrangement on Stage

Assalammualaikum....

Bila da rajin nk update. Hari2 nk post cite. La ni Ayu tgh ada kt dlm dewan tungu Seminar nk start. Ngantuk ni. Semalam tido lewat.

Ok la..nk share job semalam. Fresh Flower Arrangement untuk stage kt Dewan Jubli Poli Premier Ungku Omar utk Majlis Makan Malam anjuran Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran sempena Persidangan Suruhanjaya-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia yang berlangsung di Ipoh, Perak.





Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

01 Oktober 2012

Gubahan Hantaran Ocean Blue & Sweet Pink

Assalammualaikum.... Hi semua. Wahh...lame x update blog ni. Semakin keusangan. Sejak tahun lepas mmg bz x sudah2. Oleh itu, la ni pon x nk pot pet byk2. Juz nk share gubahan hantaran yg sedang disiapkan.

Terima kasih Cik Sofea. Harap pihak Cik Sofea & keluarga berpuas hati dengan hasil ini. Lebih kurang mintak halal ye.

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

26 Mac 2012

Untung-untung....

Holahola....!!~

Kihkihkih....hahaha...mcm belagak je gelaknye kan? Hurmm, untung-untung la....ade org belanje polish kete. Pastu kesan kecederaan akibat org langgar lari ari 2 pon da dicat balik. TQ byk2 la Ah Kit.... nanti u belanje saya cat satu kete la. Boleh? Hahaha... Udah bagi peha nak betis plk!!~

Wishing u punye kedai cat akan lebih byk2 untung....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

24 Mac 2012

Selamat Pengantin Baru

Salam....
Ucapan Selamat Pengantin Baru buat Kak Bib & suami. Alhamdulillah, sah jadi suami isteri dengan sekali lafaz. Yang kelakar mase majlis akad nikah tadi, pengantin relax jerk. Saye lak yang sedu sedan lebih2. Masa dengar khutbah da bergenang ayaq mata. Bila nak lafaz akad ayaq mata tumpah cam paip bocor. Motif tak dapat dikenalpasti..... Hahaha!!~

Kak Bib, semoga bahagia sampai akhir hayat. Tumpang amik berkat... Moga-moga saya bakal menyusul. InsyaAllah... Amin.



Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

JJCM: Roti Bakar Corner

Salam...

Haluuu....mai mai cite pasai makan lagi. Hehehe... Kali ni nak share satu kedai makan yg jual aneka roti bakar. Ade roti telur goyang, roti bakar, roti bun bakar..... Yummyyummy... 

Location: Taman Perpaduan
Name Kedai: Roti Bakar Corner

Camne nak p kedai ni? Kedai ni dok kat medan selera kat Taman Perpaduan. Korang masuk je Taman Perpaduan cari je medan selera... Da jumpe medan selera, kedai ni belah ujung sekali sebelah dgn Balai Raya (balai raya kot..!!hahaha...)

Selamat bersantai cam kami...... Holahola!!~






Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

22 Mac 2012

JJCM: Ipoh Hainan Chicken Rice

Salam...

Holahola....mood kala ini sume na cite pasal mamam jek. Makan..mamam..makan!!~ Hahaha.

Jom...

Location: Greentown Suria
Nama Kedai: Ipoh Hainan Chicken Rice

Sebenarnya, IHCR Greentown ni cawangan je. Asalnye IHCR kat Jalan Anderson.... Yang special opkos la Nasi Ayam Hainan. Ada macam2 menu kt sini. Mee goreng mamak, kuetiaw sup, roti2 bakar dll. Saya kalau nak makan western akan ke IHCR Greentown. For me....western die mabeles. Xceli, byk lg restoran yg ade western food yg mabeles... Kat IHCR ni, tempat dia santai. Harga pon ok... So, bebaloi la.....

Selamat bersantai....

Oppss, lupe nak cite direction ke sini. Ermm, bagi yang biase kat Ipoh. Cari je Greentown Business Centre yg mane ade Uda Ocean ade Bgn KWSP.....area2 situ je kedai ni. Kalau nmpk Hospital Al-Ridzuan, hah..kire betoi da tu!!~

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

21 Mac 2012

JJCM: Johan Classic Western & Seafood

Salam...

Holahola!!~

Meh JalanJalanCariMakan. Cari makan kat Ipoh bukan susah. Pikir je nak makan ape. Sane sini ade kedai makan. Cume sedap ngan x sedap je.

Jom....

Location: Tambun
Nama Kedai: Johan Classic Western & Seafood

Tak susah nak pi kedai ni sbb tepi jalan je. Signboard pon besar terpampang. Lepas je Pekan Tambun & sebelom na sampai kt Sunway (kalau dari Ipoh ea) akan nampak la kedai ni belah kanan anda.

Apa yang best?

Feveret saya sendiri!!~

1. Nasi Putih
2. Sup Daging
3. Telur Bistik
 
Selamat bersantai.....

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

03 Mac 2012

Tukar angin

Salam lewat malam.....

Malam ini  malam melayan perasaan. Terima kasih Ya Allah... Saya cukup bertuah. Bila satu masa dulu saya selalu kecewa dan terus diduga sampai sekarang. Rupanya dalam tak sedar ramai yang ambil berat & masih ada yang sayang. (Kene layan lagu 'Bila Diri Disayangi') 

Aznida...kamu keje malam ni. Jadi, takde sape nak melayan aku....

Aznida...kamu kisah tak kalau aku pun nak tukar angin? Alhamdulillah...insyaAllah, ayah aku dapat tukar Ipoh balik dlm masa terdekat ni. Syukur.... Dan, aku pun bepikir2 balik hajat aku yang lama aku simpan. Tukar angin... Keluar dari sini dan cari life yang baru. InsyaAllah, yang lebih baik dari skrg ni. Harapharap....

Kamu tau....tempat yg aku teringin nk pegi & nk keje kt mane??? Aku nak g Sabah beb..... Aku nak dok sane. Setiap kali tu je tempat yang aku pikir aku nak g. 

Memandangkan aku belajar skg ni....so, aku akn pkr utk mntk tukar either kt Kedah / Negeri Sembilan. Negeri Sembilan ok kot. Cawangan kecik. Keje x banyak. Aku ulang alik dari KJ ke Seremban hari2. Smart x? Hahaha.....

Aznida. Mari berhenti berharap....  

 
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

02 Mac 2012

1. Chapter by Chapter


Share dekat sini ye...
Ipoh-KelanaJaya-Seremban-KualaLumpur....
24-26Februari2012.....




Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

10 Februari 2012

Mencari Arah & Tujuan

Dengki mendengki antara satu sama lain.
Masing-masing nak jadi yang terbaik.
Sanggup jatuhkan antara satu sama lain.
Apakah ini?

Tersepit & Terkepit!!~


#migrain.mc 2 hari#

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Sepi Sekuntum Mawar Merah

Berulang kali kumencuba
Memujuk hati
Lupakan semua
Kenangan...

Namun mimpi bertemu lagi
Di saat engkau
Tiada di sisi...

Ku berpegang pada janji
Tercipta ... antara kita dulu
Hilangmu tiada berganti
Biarlah ... begini

Ku belayar di lautan
Tidak bertepian
Sesekali disedarkan
Ombak yang mendatang
Aku seperti hilang
Punca arah dan ... tujuan

Aku puisikan namamu
Bersama rindu
Di dalam sendu ...
 
 
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

18 Januari 2012

Pasar Malam....

Heee, da xde topic la ni nk wt cite sal pasar malam lak. Hehehe...
Hari ni hari kusut sedunia utk saya... Tak tau ape yang kusut sgt ntah. Planning mcm2 ngn El & Ziela. Dari nk g jogging, tukar nak g ke Hot Spring Tambun...untungnye nasib, Hot Spring tutup lak ari Selasa. Kekurangan rezeki la di situ ye. Habis tu, Ziela request nak g Spa..... call nk wt booking, Spa tu tutup awal lak arini. Tak jadi lg projeknye. Hurm, semua pon x jadi... karoke pon x dapat, nk p layan live band kt Impiana pon x dpt. 

Last2 g umah diorg je.... Sampai2 je Ziela da tnye 'Apsal muke ko cam 2 yang?'.... 'El pon x ok...pening pale katenye'.. Saya x mampu nak berkate-kate. Senyum sje blh. Pastu bg cadangan nk g makan kt tempat feberet saya. Sbb teringat nk mkn sup daging & telur bistik. Tu je la menu saya klu ke sana..... (Korang try la makan kt Johan Classic, Tambun ni...mmg best la!!~)

Memandangkan El tgh sakit pale...x jadi jgk nk ke Johan. Last2 decide utk ke Pasar Malam je. 'JALAN KAKI' yer..... Teringat zmn belajo dlu, ke pasar malam ke outing ke mane2 byk menggunakan kaki. So, saya & Ziela telah bejalan kaki dr umah ke pasar malam...dgn jalan kaki. Owhh, mmg bepeluh la. Hahaha...

Tapi....

Ziela, seyes ceq nk habaq. Mmg cam best la bejalan td. ..release ckt kekusutan aku, sayang... So, ko nnt simpan la kenangan ni ketat2 ea. Bwk p Johor kenangan ni.... Kirenye, sementara menghitung hari perkahwinan ko ni...kte betiga mmg btl2 menggunakan mase yg ade kan?

p/s: sayang & cinta sepenuh jiwa & raga!!~

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

17 Januari 2012

Awal yang indah...


Saat jauh darimu
terlintas tanya dalam anganku
benarkah di benakmu
hanyalah diriku yg bertahta

   Akankah ini selamanya

Saat ku di dekatmu
bisik hati kecilku bertanya
benarkah yang kau rasa
hanyalah diriku yg kau puja

   Akankah ini selamanya
   Ataukah hanya semata

Tlah kuberi segalanya
cinta yg tanpa akhir
yg hanya tercipta untukmu
mestinya semua ini
jadi awal yg indah bagiku

Saat ku di dekatmu
bisik hati kecilku bertanya
benarkah yang kau rasa
hanyalah diriku yg kau puja

   Akankah ini selamanya
   Ataukah hanya semata

   Haruskah aku bertanya
   agar kutahu jawabnya



Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

16 Januari 2012

Accident!!~

El....bersalah rasenye ngn ko sayang. Da la ko tido umah aku. Pastu ko accident lak tu. Patut la aku x sedap ati je mase gerak g keje tadi. Sori sgt2!!~

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Johara di Era

Salam...
Selamat pagi dunia...

Mood: Happy sambil senyum-senyum kerang.

Pagi-pagi arini g keje tibe2 my sis pasang era. Saya tanye, 'mie..pasang radio ape ni?'...'Era...nk dengar Johan'...katenye. Owhh, mmg da ceria la pagi-pagi dengar lawak mengong-mengong si Johan tu. Da bukan lagi senyum-senyum di pagi hari. Gelak-gelak x ingt diri ade la... Memang serius lawak. Rasenye, if g keje ari-ari di pagi ari dengar bende-bende cenggini memang mood akan alwiz happy kot.

Dan...sesampai je kat opis, fail da berterabur kat atas meja. Esok ade court case...da satu hari arini x dapat nak wat keje lain, semate-mate nk kene check fail jerk.

Ok...happy working. Hadapi harini dengan senyuman seindah suria. Heee.... semoga rezeki bertambah-tambah setiap hari. Amin....

p/s: arini ari berduit lebih kakitangan kerajaan.... 'persiapan menimang cahaya mata'.... Yeeehaa!!~


Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

15 Januari 2012

Best Friend

Ziela


Nor Azila Jailuddin... (betul x aku eja name ko yang?) Mmg kire kwn baik. Tp, aku rase kte x alert ttg name btl kite msg2 kan? Hahaha... Kelakar. Sllu org tanye, cmne kte kenal. Aku pon x tau nk explain cmne aku kenal ko sayang. Tp, yg pasti...ni la kate 'jodoh pertemuan di tangan Tuhan'. Byk x byk la yg kte da share sepanjang 3 thn ni. Sedar x sedar...lame da kte bekawan kan? Mengadap masalah yg same bersama2. Mengadap hobi yg same besame2.... Tapi, sejak ko declare relationship ko ngn tunang ko... ko tau tak aku n El jd x tentu arah??? Aku x tau nape aku nak nangis mase tu... (jgk mase aku tgh menaip ni).... Ehh, lupe...aku kat bilik ko sorg2 je ni. Nak balik umah aku jap g. Tp, sempat kan aku menulis blog dlu. Thx sayang sbb ko sllu dgr cite hepi & sedih aku. Thx jgk byk bagi nasihat kt aku.... Even aku skg rase 'KOSNG'....Tp, aku mampu senyum walau muke aku memancarkan muke yg ado masalah. Hahaha.... Aku nk spent mase yg ade ni ngn ko ngn El. Skg kte betiga dok berteka teki dok tuju tuju... 'Entah-entah ko kawen dulu!!'.... Heee, kte tgk sape yg kene la... Apepon mmg doakan yg terbaek utk kite bertiga. :-)

El Zxyda

Nor Aznida Azmi....ko El lg la aku x tau name betol ko ape. Hahaha... Aku kenal ko dr Ziela kan? Mase tu rambut ko mmg style la. Aku mmg admire gile rambut ko mase tu & aku rse ko mmg style gile ble ko suke bende yg pelik2. Hah!!~ Hurm, ape aku nak kate pasal ko? Ayat aku yg sllu ade kt ko 'Muke ko x menggambarkan ko ni misi la El!!~'.... Tapi, sejak thn baru 2012 ni.....aku rse ko da lbh besifat prihatin la. Sinar2 misi tu da tepancar kt muke ko. Hahaha... El, yg selebihnya ko kene beserah, byk kan bedoa spy dapat wt pilihan yg betul. Mak aku sllu ckp.... 'Biar org tu yg lebih syg kan kte...dr kte yg lbh syg kan org tu..' Bile aku pikir2 blk...mmg betul pn. Ble kte yg lebih syg kan die...kte akn sggp wt mcm2 utk die & akhirnye kte jgk yg kecewa. Tp, biasela...bende2 cmni sume x tentu. Kdg2 baik di luar..dalamannye...??!!... Kdg2 biar kte tau siap2 kejahatan dia...kte blh terima die seadanya & besedia utk ape jge hal... Cam biase la El... spt yg aku sllu ckp. Ko da buntu ko mintak petunjuk dari-Nya. InsyaAllah... so, harap bulan 6 ni ade berita gembira la. So, Ziela bulan Mac, ko El bulan Jun.... Aku??... :-)

Liza

Haliza Ali Hamzah...ni klu x tau name. Mmg kene pancung  la Ayu, kan Liza? Haha... Sahabat dr zaman sekolah. Si kecik manis... Liza pon da ade life Liza sendiri. Membe2 zaman sekolah sume da ade life sendiri. Tinggal brp kerat je kt Ipoh ni. Tu pon sume da kawen. X leh nk hang out cm dulu.... seronok la dulu...ade Kak Jua blh lepak2. G kua karoke ramai2... Haha.. G lepak JJ... Erm, apepon doakan Liza & Jep cpt2 kawen. So, buat lg cerita sedih.... Ziela bln Mac, El bln Jun & Liza bln Mei.... Hahaha...  :-)

Ikin, Amalina, Emi, Susan
Gang Pakeeza Restaurant & Catering

Korang...rindu sgt mase tu. Kenangan tu... Hehehe. Apepon, simpan ketat2 kenangan terindah ni. Sllu rindukan korang.... :-)

Anip

 
Mohd Hanif Isa...aku cm x caye je aku blh wt keje ngn ang anip. Dulu ms ang wt partime...ang budak2 je lg yg sllu aku buli2. Hahaha.. skg ang da lbh besar dr aku da pon. Apepon thx la sbb blh wt keje same2 ngn aku... Aku rse ang lebih byk kenal aku dr membe2 aku yg lain kn?... Aku doakan ang ngn Sofea akn cpt2 kawen cm yg ang sllu sebut2 tu. Amin. Doakan jgk ang lbh murah rezeki n bisnes ang akn lbh success di mase2 akan dtg...



Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Selalu guna perkataan ini 'BOSAN'...!!~

Salam...
Hi, selamat hari Ahad. Sejak bbrp menjak ni, life sy sabtu ahad x diisi dgn perkara yg berfaedah la. Klu x, biasenye... Sabtu & Ahad sy x kan wujud sbb terlalu mengisi masa dgn byk hal. Smpi rse cm nk request lg Sabtu & Ahad utk berehat. 

Tapi, la ni....da jd lain. Sbb tu badan lemau jerk. Sbb tu bosan jerk...

Sy rase da x larat nk bekeje partime lg. Keadaan fizikal & mental cm x mengizinkan sy.... Tapi, ble dijemput... x mampu je nk tolak. Da lame berehat ni... Last week ade deco job. Alhamdulillah.. Settle. So, arini bakal berkampung kt Tropicana... Owhh, sedang bepikir ble la blh pencen dr wt servis ni. Sy btl2 da x larat... Mgkn faktor umur kot. Niat dlu nk isi masa yg byk free...dari x wt ape2 baik wt sst. Tp, skg da study. Dgn keje yg menimbun... Sy rse x ckp masa. Tp...rse rugi lak Sabtu Ahad yg ade ni sbb x wt ape2... (if cm arini la...kelas xde, membe xde - klu nk g lepak shopping cmplx mmg x la!!) Heee!!~

P/s: Blog ni da semakin BOSAN utk dibaca. Takde cerita da nk cerita..... Kan3?

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

13 Januari 2012

Bila rasaku ini rasamu

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini
Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti

Bila Rasaku Ini Rasamu
Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali
Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi


(Simpan lagi semua kenangan... ai ni yi wan nian)

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

08 Januari 2012

Amalan doa bagi dipermudahkan jodoh

Amalkan membaca doa Nabi Zakaria a.s. (surah Al-Anbiya, ayat 89)


Yang bermaksud:
“Dan (ingatlah kisah) Zakaria, tatkala ia menyeru Tuhannya ‘ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri, dan Engkau adalah Waris Yang Paling Baik’.”(QS. Abiya/ 21: 89)
Selain itu, adalah lebih baik juga jika anda lanjutkan doa tersebut dengan doa berikut ini:
“Ya Allah… Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan akhirat kelak. Dengarkanlah rintihan hamba-Mu yang dhaif ini. Jangan Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini maupun di akhirat kelak. Sebab itu menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran. Maka, kuruniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai. Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh, Amin… Amin… Ya Rabbal Alamin.”

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

07 Januari 2012

Pilihan hidup

Aku tidak pernah memilihmu untukku..

Tapi Allah yang telah memilihmu untukku.. 

Aku tidak pernah berharap mencintaimu.. 

Tapi Allah yang telah menundukkan hatiku untuk memberikan cinta ini padamu.. 

Aku tidak pernah bermimpi untuk mendampingimu.. 

Tapi Allah yang telah menentukan jalan hidupku untuk mendampingimu.. 

Aku juga tidak pernah berharap menanggung rasa ini atas cintaku padamu.. 

Tapi Allah yang telah memberikan rasa ini dan harus ku tanggung atasmu.. 

Itulah aku adanya.. 

Tidak pernah berkuasa untuk mengatur hatiku sendiri.. 

Kerana Sang Pemilikku yang telah menentukan 

'Harus bagaimana, memberikan rasa pada siapa, menanggung rasa yang bagaimana, aku

harus berada di samping siapa dan untuk apa'.....



P/s: Credit to sahabat FB utk status yang indah2 belaka. 

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Sasaran Kerja Tahunan

Salam Sabtu...

Hari cuti untuk yg cuti. Selamat menikmati hari Sabtu yang indah. 

Saya bgn2 tido pagi td terus teringat pasal laporan penilaian prestasi. Tahun lepas da start key in sume dlm HRMIS. Tahun lepas ialah tahun ketiga saya keje kt tempat ni. Alhamdulillah...semakin seronok walau beban tugas tak tertanggung. Rase rugi lak x sambung belajar amik LAW. Ayah nak saya belajar LAW. Saya nak jadi POLIS tapi ayah x bagi. Hahaha... Ermm, cume kenapa saya x sambung LAW sbb saya rase hidup orang LAW ni sgt bosan... Hari-hari g Mahkamah, xde keceriaan kot kat muka diorang. So, saya decide amik admin shj... Cukupla dari takde langsung...kan?

Tadi bukak laporan penilaian.... Rase nak nangis. Tapi memang terharu jugak. Saya baru masuk Unit ni bulan Julai last year. So, baru besama Ketua Unit baru dalam 5 bulan. Selama 3 tahun lebih kat Jabatan ni, 5 bulan kebelakangan ni baru saya rase excitement dalam bekerja. Walau kadang-kadang da smpi jammed, x terlayan keje yg bertimbun. Tapi tetap rase nak seronok. Benda baru belajar kan....harap-harap seronok sampai bila-bila. Ya lah...kalau rezeki saya x de kt tempat lain, saya akan remain di sini sampai saya pencen. Huhuhu...

Apepun, nak ucapkan terima kasih kat KU yang bagi tunjuk ajar. Bagi markah & ulasan yang mmg saya x sangka. Terharu gila la... Thx byk2... InsyaAllah, yang kurang tu akan diperbaiki. Kawan-kawan seunit, thx jgk byk tolong tunjuk ajar dr awal sy masuk Unit ni. Thx tolong betulkan ape yg x betul. Kepada Bos jugak... Thx sbb membantu saya.....

Semangat bekerja kuat berkobar-kobar.....

Saya percaya setiap yang berlaku ada hikmahnya!!~

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

06 Januari 2012

Cosmopolitan....

Conteng-conteng suka-suka...

Ermm, dua tiga hari ni tdo besama BFF Ziela. So, da dua tiga hari dengar die gayut tepon. Sweet je ea sembang tepon ngn tunang bincang pasal majlis kawen diorg. Alhamdulillah... Saya doakan sumenye berjalan dgn lancar Ziela.... Nnt kamo da nak pergi... Huhu..

Hari ni pon badan x berapa sihat... sejak da kurang buat keje2 berat ni. Antibody blh jd lemah plk. Boleh la sllu kene selsema & demam. Klu x... saya keje 24 jam sehari pon masih mampu smbung keje lagi esok lusa non stop tanpa jatuh sakit & weak. Adakah kerana faktor usia yg semakin meningkat???

Ok...sudah lewat malam. Mau tido sudah... Good nite....

'Boleh ku pinangmu dengan BISMILLAH?'...

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

05 Januari 2012

Rojak

Salam....

Hi semua. Masih x bekesempatan nak berceloteh setiap hari. Teringin la nak menulis setiap hari. Tapi ape pon tak boleh la!!~ Saye tau... xde cerita yang best pon. Tapi, sekadar nak meluahkan rase sendiri. so, tulis...tulis..tulis la...tapi takde mase pulak. Cume dapat mengomel sorang2 la. Pikir sorang2... Huhu...

Tadi jumpe kawan lame...die tegur, 'ehhh, rasenye dlu muke clean & clear. apsal jerawat besepah? Kat dahi tu belambak....' Hahaha.... memang diakui pon jerawat semakin besepah. Tak sempat die nak reda...tambah2 byk lak. Kat dahi yang halus2 ni tandenye banyak pikir. Ermm, study kuat.... da start final exam kan....

Alhamdulillah... 1 paper da selesai. Ade lagi 3 paper. Gaye orang tua belajo balik, mmg mcm x boleh blah la. Ikat kertas jawapan pon salah... Hurmm.... jawap soklan pon huru hara. Banyak main... Takmo studi betoi2...


Semalam patutnye spent malam terakhir utk wt revision terakhir. Tapi saya tak wat cam 2 ea. Boleh g lepak ngn member2. Merepek2. Bergelak sakan... Yang paling syok, tetibe boleh la main golf :- sukan orang malas... Hahaha. Tapi seyes enjoy. Peluh2 jugak ea walau itu ialah sukan orang malas.... Hepi & enjoy maka jawapan periksa saya arini jadi 'steak, lamb chop, chic chop....golf'.... kan degil, x reti nak dok diam kat umah n studi kuat2...... Wish blh success la.. InsyaAllah.... :-)

Petang hari 03.01.2012...



Cepat-cepat balik rumah untuk bertemujanji di malam hari....

Taraa...inilah temujanji yang tidak sengaja itu. Pic ehsan Ziela SF yg curik2 amik gambar saya. Huru hara ea saya. Hahaha...
So, arini da masuk ari kelima dalam 2012. Hari pertama 2012 besama Ziela SF & El Zxyda. Hari kedua spent besama mak & adik terchenta. Hari ketiga start hari pertama keje di tahun 2012. Semangat g keje dgn baju kebaya lame bewarne maroon. Membara la kononnya semangat tu. Malam lepak besama sahabat-sahabat. Hari ni amik exam. Esok g keje lagi cam biase... Agak2 bile la rutin harian ni akan bertukar jadi lebih indah dari biase ea??

Wondering...
Unpredictable....
Misteri!!~

Layan je jangan sampai jiwa kacau sudah la!!~
Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

01 Januari 2012

01012012

Salam....

Da nak habis da sehari di hari pertama 2012. Apa bikin arini? Xde bikin ape pon arini. Smlm semangat tdo pasang lampu konon nk bangkit study la. Tapi, ape pon x de. Hahaha... Tdo je lebih, bangkit study idak jgk. Bgn pagi cm biase la house keeping. Curi-curi bace buku. 

Bile kawan2 call tanye ktne.... saya kate kat umah. Diorang gelak sbb jarang saya lepak umah di hari cuti. Rasenye minggu terakhir 2011 ni saya da kurang kua umah. Konon alasannya nak bace buku...... Seyes x sabar tggu paper last. Hahaha... walhal 1 paper pon x sit lg. Kahkahkah...

Tapi... x sah kan klu x kua umah. La ni, sedang tgk Ziela & El besiap. Ktorg nak g melayan perasaan.

Ntah, ape yang saya merepek ni saya pon x tau. 

Ok la...nak siap2 jugak.

Juz nak cakap 'I miss u like crazy....' Bye!!~

Lurve,
~ ^^Ayu^^ ~

Nuffnangers